Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Καθυστερεί η κύρωση των πρώτων δασικών χαρτών

Στις αρχές Σεπτεμβρίου,  αναμένεται να γίνει τελικά  η κύρωση των τριών πρώτων δασικών χαρτών σε  Πεντέλη, Νέα Πεντέλη και Μαραθώνα, στα κομμάτια που δεν υπάρχουν αντιρρήσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"(21/08/2011), το διάστημα που ορίζει ο νόμος για την πρώτη φάση της κύρωσης έχει παρέλθει, χωρίς ο χάρτης να έχει φθάσει στα χέρια του περιφερειάρχη.
Υπάρχει φόβος η δυναμική που έχει δημιουργηθεί να χαθεί και οι δασικοί χάρτες να μπουν για πολλοστή φορά στα συρτάρια;
«Oχι», εκτιμά ο Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Γιώργος Αμοργιανιώτης. «Υπάρχει όντως μια μικρή καθυστέρηση, αλλά είναι ασήμαντη. Στις αρχές Σεπτεμβρίου το αργότερο, οι χάρτες θα κυρωθούν. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η εξέταση των 2.956 αντιρρήσεων που κατατέθηκαν και αφορούν σε έκταση 21.216 στρεμμάτων».
Οι πέντε Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων έχουν στελεχωθεί ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει, θα εξετάζουν έως 600 αντιρρήσεις τον μήνα εκάστη. «Για να γίνει αυτό, ομαδοποιούνται σήμερα οι αντιρρήσεις που έχουν κοινά χαρακτηριστικά, λ. χ. βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Η δουλειά αυτή γίνεται βέβαια για πρώτη φορά, οπότε θα δούμε στην πράξη πώς θα κυλήσει», λέει ο αρμόδιος γενικός γραμματέας. Ο κ. Αμοργιανιώτης, πάντως, αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει ρύθμιση για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε δάση. «Ο νόμος για τα αυθαίρετα τα εξαιρεί. Oσο ισχύουν οι συνταγματικές δεσμεύσεις, δεν μπορεί να γίνει καμία τέτοια ρύθμιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου