Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

"Κρίσιμο σημείο", η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ

«ΤΟ ΕΣΠΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ, Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΈΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ;»
Στο Συμβούλιο της 1ης Αυγούστου 2011 και με αφορμή την έκθεση προόδου για το πρώτο εξάμηνο του προϋπολογισμού του Δήμου Πεντέλης ο επικεφαλής της Ανθρώπινης Πολιτείας Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου συνόψισε τις θέσεις του Συνδυασμού ως εξής :
Παρότι ο προϋπολογισμός ήταν υπερβολικά λιτός χωρίς όραμα και φαντασία και χωρίς αναπτυξιακή κατεύθυνση η εκτέλεση του παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία υστέρησης. Έτσι στο εξάμηνο η υλοποίηση του περιορίζεται στο 25% του συνόλου και οι προβλέψεις μας είναι με κάθε βεβαιότητα ότι δεν θα υπερβεί το 55 % στο τέλος του έτους. Στα αρνητικά του σημειώνονται ότι τα έκτακτα έσοδα περιορίζονται στο εξάμηνο στο 15% και οι επενδύσεις στο 5%.
 Στα θετικά του ότι υπάρχει σημαντική αύξηση από τα έσοδα παρελθόντων ετών (στο εξάμηνο έχει επιτευχθεί το 75% του στόχου) και ότι δημιουργήθηκε ένα μικρό πλεόνασμα που επιτρέπει την πληρωμή υποχρεώσεων παρελθόντων ετών, η οποία όμως στο εξάμηνο περιορίζεται στο 15% του συνόλου.
Το κρίσιμο σημείο στην φάση αυτή είναι η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. Η Πολιτεία μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση της καταβολής 95% των χρηματοδοτήσεων είναι υποχρεωμένη να επιταχύνει την εκτέλεση του ΕΣΠΑ. Για αυτό ο Δήμος Πεντέλης πρέπει να είναι έτοιμος με ώριμες μελέτες ούτως ώστε μια σειρά από αναπτυξιακά έργα του καλλικρατικού δήμου να ενταχθούν και να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης. Για μας η ανάπτυξη του Δήμου μας είναι προτεραιότητα, δεν εμπίπτει σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και είμαστε διαθέσιμοι για παροχή κάθε τεχνογνωσίας που τα στελέχη του Συνδυασμούς μας διαθέτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου