Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΠΕΝΤΕΛΗ : Από "Φυματιούπολη" το 1951 ..."Ναρκώπολη" το 2011;

"Το μόνο που επιτυγχάνει η θέση του υπουργού Υγείας  για την ανάπτυξη τριών σημείων διανομής μεθαδόνης στην  Πεντέλη(εκ των οποίων τα δύο σε μικρά συνοικιακά νοσοκομεία), είναι να «μολύνει» τον οικιστικό ιστό ενός Δήμου πληθυσμού 50.000 κατοίκων, με όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται τους ασθενείς, αλλά & να καταντήσει τα μικρά συνοικιακά νοσοκομεία από ιατρεία πρόληψης, σε άντρο της παρανομίας"!
Στην δήλωση αυτή προέβη  ο Δήμαρχός μας την Τρίτη 23 Αυγούστου μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του "Κontra Channel". 
Ο κ. Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης" αφού κατέστησε σαφές ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την στρατηγική του Κράτους να αποφασίζει, πριν από εμάς για εμάς, απηύθυνε το εξής ερώτημα στον υπουργό Υγείας: "Επειδή κ. Λοβέρδο μιλήσατε για επιμερισμό του προβλήματος, η Πεντέλη έχει τόσους "ναρκομανείς" ώστε να χρειάζεται τρία νοσοκομεία (ένα μεγάλο και δύο μικρά), προκειμένου να θεραπευτούν ή μήπως με την απόφασή σας αυτή, μεταφέρετε το πρόβλημα στο σπίτι μας";
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός & καταγγελτικός ήταν επίσης ο λόγος του Δημάρχου σε ότι αφορά τους δασικούς χάρτες και τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται με την εφαρμογή τους.
Πρόβλημα τεράστιο που ταλανίζει τους κατοίκους της Πεντέλης, διότι όπως εξήγησε, είναι μια περιοχή κτισμένη με άδειες και χωρίς αυθαίρετα.
"Σήμερα δε, πρόσθεσε, καλούνται να λογοδοτήσουν γιατί το 1937, ΄39 και ΄45 ήταν δασική περιοχή (και μόνο αυτή ήταν τότε) και δεν ήταν δάσος μέχρι το Σύνταγμα. Το ίδιο δε θέμα, η νομιμοποίηση των κτισμάτων δηλαδή, να θεωρείται με δύο συστήματα αναφοράς. Το ένα το δασικό παράνομο και το άλλο το πολεοδομικά νόμιμο. Και αυτά και τα δυο να εφαρμόζονται μόνο στην Πεντέλη. Αυτή είναι η εφαρμογή δικαίου του Κράτους;
Ο παραλογισμός, που διαφαίνεται στις σοβαρές αυτές αποφάσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αναδεικνύει το κυρίαρχο πρόβλημα το οποίο είναι η εφαρμογή του Καλλικράτη στην Πατρίδα μας, δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης. Εξήγησε ότι η εξαγγελία και η δημιουργία του Καλλικράτη, πριν από χρόνια, δημιούργησε ελπίδα στην Αυτοδιοίκηση και στους Αυτοδιοικητικούς Άρχοντες ότι κάτι τελικά μπορεί να συμβεί με την αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης. Σήμερα δυστυχώς, μετά από 8 μήνες η ελπίδα αυτή κάηκε. Το Κράτος δεν κατάλαβε ότι δημιούργησε τον Καλλικράτη για να παραχωρήσει σε μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση τον σχεδιασμό της τύχης των τόπων και των ανθρώπων της. Έτσι, μη αναθέτοντας κυρίαρχο ρόλο στη στρατηγική σχεδίαση των Δήμων πάνω στα κύρια θέματα-προβλήματα κάθε περιοχής (Περιβάλλον-Πολεοδόμηση-Ανάπτυξη-Λειτουργία) αλλά καπελώνοντάς τη, την ευνούχισε ήδη και την επαναφέρει εκεί που ήταν, δηλαδή ένα διαχειριστικό όργανο της καθημερινότητας χωρίς όραμα και προοπτική. Διερωτάται λοιπόν κανείς, γιατί δημιούργησε τον Καλλικράτη αφού από την εφαρμογή του ήταν φανερό ότι θα έχανε σε επικοινωνία με τον πολίτη λόγω πλήρους αλλαγής των μεγεθών, χωρίς να αναβαθμίσει καθόλου τον Αποφαντικό, Προγραμματικό και Σταρτηγικό του ρόλο σε τοπικό επίπεδο.
Μόνο θετικό στοιχείο μέχρι τώρα στην εφαρμογή του Καλλικράτη, είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και το πρόγραμμα «Διαύγεια».
Δε δικαιολογείται ένα χρόνο σχεδόν από την εφαρμογή του Καλλικράτη να μην έχουν αναδειχθεί ακόμα ούτε τα κεντρικά συνδικαλιστικά όργανα των αιρετών αυτοδιοικητικών (ΚΕΔΕ-ΠΕΔ), για να δρομολογηθεί η χάραξη της στρατηγικής και να επισημοποιηθούν τα προβλήματα.
Ο δήμαρχος Πεντέλης κλείνοντας υπογράμμισε: « Μια μοναχική φωνή σαν τη δική μου ελπίζω να φτάσει σε ευήκοα ώτα και να βρούμε τη δυνατότητα ευρύτερων συγκλίσεων στη σωστή και δίκαια κατεύθυνση αφού το δίκαιο είναι αυτό που καταξιώνει τις εξουσίες».
Ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης προσπάθησε για μια ακόμη φορά να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση και στους αρμόδιους υπουργούς για το καλό της Αυτοδιοίκησης και της Πατρίδας μας. Ακούει κανένας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου