Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Μπαγιάτικη η συνταγή σας κ. Δήμαρχε ...

«Ρίξ’ τα στους προηγούμενους, φόρτωσέ τα στον επόμενο» !!!
Ακολουθώντας μια κλασική παλιομοδίτικη, παλαιοκομματική συνταγή που λέει, ρίξ’ τα στους προηγούμενους ,φόρτωσέ τα στον επόμενο, ο δήμαρχος, μετά το δάνειο των 8 εκ ευρώ το οποίο φορτώνει για 25 χρόνια στις επόμενες γενιές και διοικήσεις ,πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας και με μια τηλεγραφικού τύπου και εκθεσιακού χαρακτήρα εισήγηση, εκτός ημερήσιας διάταξης, απόφαση για μετάθεση της αποπληρωμής των δανείων του δήμου από το ταμείο Παρακαταθηκών κατά 8 έτη!
Χωρίς αριθμούς ,χωρίς ποσά, χωρίς κανένα οικονομικό στοιχείο. Μια απλή έκθεση . Και είχαν την απαίτηση να το ψηφίσουμε. Βέβαια δεν μας χρειάζεται, αλλά τουλάχιστον ας μην υποτιμά τη νοημοσύνη μας.
Το κερασάκι στη τούρτα ήταν το κατά 0,5% μειωμένο επιτόκιο και η τριετής αναστολή δόσεων με πληρωμή μόνον των τόκων.
Δεν μας είπε όμως πόσο τελικά θα επιβαρυνόταν ο Δήμος και πόσο τελικά θα πλήρωναν οι δημότες στην οκταετία.
Είναι προφανές ότι το πιστωτικό ίδρυμα δεν ελεημονεί αλλά διευκολύνει, με το αζημίωτο βέβαια. Έτσι οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για τα ρυθμιζόμενα δάνεια.
Εμμέσως, πλην σαφώς, το ομολόγησε ο Δήμαρχος.
Θέλω άνεση, ρευστότητα. Την πάρτη του κοίταξε ο άνθρωπος! Να έχει ταμιακή διευκόλυνση τώρα εκείνος στη θητεία του και «άφησε τους επόμενους να κουρεύονται» ,που λέει ο λαός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου