Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αποκαλυπτήρια παράταξης Στεργίου, Νο2 !!!

Σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε προειδοποιήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την πρόεδρο κα Ε, Μπουσίου ,ότι η απόφαση που με επιμελημένη φροντίδα προσπαθούσε να πάρει αναφορικά με την έγκριση μισθωτηρίου συμβολαίου για τη στέγαση του αστυνομικού τμήματος Πεντέλης ήταν επιεικώς μη σύννομη.
Εις μάτην όμως !
Με περισσό κομπασμό, αυταρχικό και αλαζονικό ύφος η κυρία Πρόεδρος δήλωνε βέβαιη για τις επιλογές της και ότι ποτέ δεν έχει λαθέψει.
Προχθές 19 Δεκεμβρίου μελιστάλακτη, μειλίχια, ευγενέστατη, κυρία των τιμών(!), ζητούσε την κατανόηση της αντιπολίτευσης, αλλά είχε έκδηλα σημεία ερασιτέχνη σχοινοβάτη λίγο πριν υποχρεωθεί να περάσει πάνω από διώρυγα χωρίς δίχτυ προστασίας
Τι είχε συμβεί; Απλούστατα όπως ήταν πρόδηλο η Περιφέρεια για 9 στον αριθμό «επειδή» (λόγους) ακύρωνε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Στην ουσία ακύρωνε την ίδια την πρόεδρο.
Πλην των οκτώ (επειδή) που ήταν νομικού περιεχομένου και ως πρόεδρος, αλλά και ως νομικός, όφειλε να γνωρίζει, το κυρίαρχο ήταν αυτό που της είχαμε υποδείξει ότι δηλ. δεν μπορούν να προσκληθούν με δικαίωμα ψήφου ταυτόχρονα στην ίδια συνεδρίαση όλοι οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ενός δήμου, γιατί στην περίπτωση αυτή το ζήτημα θεωρείται υπερτοπικό, αφορά ολόκληρο το δήμο και συνεπώς αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του δημοτικού συμβουλίου
Αλλά και αν ακόμα ήθελε με διασταλτική ερμηνεία να θεωρηθεί ότι καλώς κλήθηκαν οι τρεις πρόεδροι(αν λέμε) η κλήση τους δεν είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Είχε σκοπιμότητα.
Την επίτευξη του επιθυμητού δηλ. για τη διοίκηση αποτελέσματος στην ψηφοφορία
Και αυτό τη βαραίνει και την εκθέτει.
  Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, κυρία πρόεδρε:
Υπάρχει όμως και συνέχεια.
Επί συνόλου 33 μελών του Δ.Σ ,θεώρησε εσφαλμένα, και τέτοιες θεωρήσεις είναι επικίνδυνες για πρόεδρο Δ.Σ ,. ότι απαιτούνται τα 2/3 του σώματος για να είναι έγκυρη η απόφαση, ενώ αρκούσε απλή πλειοψηφία. Δηλ ότι απαιτούνται 22 θετικοί ψήφοι. Έλα όμως που είχε μόνο 19. Άρα ας βάλω και τους τρεις προέδρους να ψηφίσουν σκέφθηκε για να έχω 22 θετικές ψήφους. Ναι αλλά όταν ψηφίζουν 36 και όχι 33 τότε τα 2/3 είναι 24 της επισημάναμε. Προφανώς δεν μας έλαβε υπόψη της προσβάλλοντας και τη δική της νοημοσύνη και όλης της συμπολίτευσης που με την εκκωφαντική σιωπή της συναίνεσε.
Δεν χρειάζεται να έχει πάει κανείς σχολείο για να το καταλάβει. Όλοι ήξεραν ότι τουλάχιστον από αριθμητικής πλευράς είχε γίνει αλλοίωση αποτελέσματος .Απλώς ποίησαν τη νήσσα
Τώρα που ήλθε η ¨απανταχούσα¨ καλό είναι άλλη φορά ο καθένας να προσέχει τι ψηφίζει . Άγνοια νόμου δεν υπάρχει.
Το δεν ευθύνομαι εγώ γιατί με παραπλάνησε η πρόεδρος δεν ισχύει. Τον Αδάμ θα παίζουν δείχνοντας την Εύα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου