Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Θερμοπυλών Ιωάννης:«Η Γέννηση του Χριστού να γεννήσει κάτι νέο στις καρδιές μας»

                             Kείμενο-Φωτογραφίες:
                              Σπύρος Παπαγεωργίου

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στην Ιερά Μονή Πεντέλης. Από νωρίς το πρωί πολλοί πιστοί προσήλθαν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής για να ακούσουν τους Ύμνους των Χριστουγέννων και να εορτάσουν τη Γέννηση του Σωτήρος.
Στον Όρθρο χοροστάτησε και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Καθηγούμενος της Μονής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ.κ. Ιωάννης.
Ο Σεβασμιώτατος Καθηγούμενος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και «η Γέννηση του Σωτήρος να γεννήσει κάτι νέο μέσα στις καρδιές μας».
Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας και Μητέρας του Χριστού λέγοντας πως
«εκτός από το Ιησού Χριστό, κυρίαρχο ρόλο ασφαλώς παίζει και η Θεοτόκος Μαρία η οποία όχι μόνο τον εγέννησε μέσα σε αντιξοότητες, αλλά τον ανέθρεψε, τον υπηρέτησε και στάθηκε κοντά Του μέχρι τη Σταύρωση και την Ανάληψή Του»
Ο κ. Ιωάννης κατέληξε λέγοντας:
«Σήμερα δεν γιορτάζουμε μόνο τη Γέννηση του Χριστού, αλλά τιμούμε και την Γεννήσασα. Την Μητέρα του Χριστού, την Μητέρα του κόσμου, την Μητέρα μας. Από αυτή τη μυστική επικοινωνία της Μητέρας με τον Υιό της, εμείς παίρνουμε το θάρρος και προσευχόμαστε στην Παναγιά, για να μας κάνει ο Θεός τις ευεργεσίες Του. Και να είμαστε βέβαιοι πως ο Υιός της θα ακούσει τις προσευχές Της και θα Της κάνει το χατίρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου