Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

«Χυδαία» η συμπεριφορά Αντιδημάρχου Πεντέλης...

                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης της Δευτέρας 10 Δεκέμβρη, για μια ακόμα φορά η διοίκηση του Δήμου επέλεξε τη τακτική του αυταρχισμού προκειμένου να φιμώσει τις απόψεις δημοτικών συμβούλων που έχουν διαφορετική άποψη.
Το αποκορύφωμα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν η χυδαία συμπεριφορά και οι ύβρεις που εκτοξεύτηκαν από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας και αντιδήμαρχο Πεντέλης, προς ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο που σαν αποτέλεσμα είχε την αποχώρηση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης παρ ότι η ημερήσια διάταξη περιελάμβανε μεταξύ άλλων και πολύ σοβαρά θέματα καταστρατήγησης εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους στο Δήμο και ιδιαίτερα για αυτούς των Παιδικών Σταθμών.
Η αιτία είναι ο αντιδημοκρατικός αυταρχικός κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι τέκνο του νόμου του  «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Καθώς και η πάγια εμμονή της προέδρου του Δ. Σ. να τον τηρεί ευλαβικά πάντα σε βάρος των παρατάξεων της μειοψηφίας και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, με μοναδικό σκοπό τη διευκόλυνση της ψήφισης των θεμάτων που φέρνει η Διοίκηση του Δήμου χωρίς αντιρρήσεις, χωρίς διάλογο, αποφάσεις δηλαδή πλειοψηφικές με συνοπτικές διαδικασίες .
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ», καταγγέλλει στους Δημότες του Δήμου Πεντέλης την μόνιμη τακτική χειραγώγησης των συνεδριάσεων εκ μέρους της πλειοψηφίας & της πρ. του Δ.Σ ,
την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πολιτική φίμωσης των Παρατάξεων και των Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων, με επιχείρημα από την πλευρά της Διοίκησης την υποκριτικά αυστηρή τήρηση ενός κανονισμού που λειτούργει προστατευτικά για την Διοίκηση αλλά σε βάρος τελικά της ελευθερίας της έκφρασης των δημοτικών συμβούλων, αλλά και των θεσμών της αστικής δημοκρατίας που όλοι τους ομνύουν σε αυτή.
Καταγγέλλουμε την άθλια υβριστική και χυδαία επίθεση στο πρόσωπου του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Λαζου Λεωνίδα, στην προσπάθεια του να καταθέσει την άποψη του στα πλαίσια της διαλογικής συζήτησης της συνεδρίασης , εκ μέρους του Αντιδημάρχου Πεντέλης καθώς και την ένοχη σιωπή του συνόλου της πλειοψηφίας που διοικεί το Δήμο μας.
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ», επίσης καταγγέλλει τη συγκεκριμένη χυδαία συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Πεντέλης, ως σκόπιμη και προμελετημένη από τη πλευρά της Διοίκησης, προκειμένου να περάσει αθόρυβα και χωρίς τις αντιδράσεις η σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων και του ωραρίου των εργαζομένων που υπήρχε στην εισήγηση της διοίκησης στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Γιατί όπως λέει σοφά και ο λαός
«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».
Δυστυχώς για το λαό και τους εργαζόμενους του Δήμου Πεντέλης, για άλλη μια φορά δικαιώνονται οι θέσεις της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», ότι η εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» είναι ένα αντιδραστικό και αυταρχικό όπλο στα χέρια της αστικής εξουσίας προκειμένου να φιμώνει με ευκολία τις λαϊκές αντιδράσεις.

ΜΕΛΙΣΣΙΑ 11/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου