Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Άλλος ένας προϋπολογισμός στην υπηρεσία του ...Μνημονίου!

                          Ακόμα μία  χρονιά χαμένη…
Οι μεγάλες περικοπές που προβλέπει φέτος ο κρατικός προϋπολογισμός για την επιχορήγηση των ΟΤΑ σε συνδυασμό με την σύναψη δανείου ύψους 6.300.000€ για παλιές οφειλές που ψήφισε πρόσφατα το ΔΣ, καθώς και το έλλειμμα που παρουσιάζει για το 2013 στην υπηρεσία καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού (δημοτικά τέλη) 590.000 € οδηγεί κατευθείαν το Δήμο στην επιβολή νέων τελών και φόρων όπως ορίζει το μεσοπρόθεσμο και η πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Υπενθυμίζουμε ότι:
Η μέχρι τώρα πορεία της σημερινής διοίκησης δεν έχει να επιδείξει παρά μόνο ελλειμματική διαχείριση στα οικονομικά του Δήμου.
Το 2011 παρουσίασε πρωτογενές έλλειμμα 2.650.000€ (αποτελέσματα χρήσης και ισολογισμός 31/12/2011).
Το 2012 ο προϋπολογισμός του Δήμου δεν θα υλοποιηθεί ούτε στο 50% και αυτό θα εξυπηρετεί μόνο τις ανελαστικές δαπάνες (μισθοδοσία προσωπικού κλπ) τα ανταποδοτικά τέλη θα παρουσιάσουν έλλειμμα σχεδόν 800.000€.
Ο προϋπολογισμός του 2013 είναι χωρίς φαντασία και όραμα αφού μέχρι τώρα δεν έγινε καμία προσπάθεια εξεύρεσης νέων πόρων. Άλλωστε ο δήμος μας δεν έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ κανένα νέο έργο τα τελευταία δύο χρόνια.

Δεν περιμέναμε άλλωστε κάτι άλλο από την σημερινή διοίκηση του Δήμου.
Μια διοίκηση που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία από τον κύριο Φούχτελ και τους υποτελείς του με σκοπό να μετακυλήσει το χρέος του δήμου στους δημότες, να εκχωρήσει τις υπηρεσίες του δήμου σε ιδιώτες, να παραδώσει το περιβάλλον στα ιδιωτικά συμφέροντα.

                            Η «Πεντέλη Εν Δράσει» θα σταθεί στο πλευρό των δημοτών ξεκάθαρα                
                                        ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε όσους υπηρετούν τις πολιτικές αυτές.

                                                             Το Γραφείο Τύπου της 
                                                              «Πεντέλη Εν Δράσει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου