Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ολοκλήρωση της «εξαπάτησης» των Μελισσιωτών από...

                 Γραφάκο,  η μεταγραφή Βασίλη Λάζου !!!
   Προς Υποψηφίους Δημοτικούς & Τοπικούς Συμβούλους
        Δημοτικού Συνδυασμού «Η Πεντέλη στο Ύψος της»
Αγαπητοί συνδημότες, Στις δια ζώσης αλλά και στις εξ αποστάσεως συζητήσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων με κάποιους από εσάς διαπίστωσα μεγάλο έλλειμμα πληροφόρησης αλλά και αρκετή δόση παραπληροφόρησης για τα πεπραγμένα της διοίκησης Μ. Γραφάκου στα Μελίσσια. Όπως και οι ίδιοι θα έχετε διαπιστώσει η ανώνυμη προφορική προπαγάνδα είναι συνήθης πρακτική στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Επειδή όμως verba volant, scripta manent (τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν) πήρα το θάρρος να σας αποστείλω αυτή την επιστολή αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη των όσων ενδελεχώς αναφέρω.
Όσοι ασχολούνται με τα κοινά στα Μελίσσια θα θυμούνται πολύ καλά ότι στις δημοτικές εκλογές του 2006 οι βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Μ. Γραφάκου ήταν: «Μελίσσια, προάστιο ξανά», «Αγορά ελεύθερων χώρων», «Όλοι μαζί για το καλό της πόλης», «Αλλαγή σελίδας».
Στο τέλος της θητείας του όμως (Δεκέμβριος 2010) είχε καταφέρει να αποδείξει ότι οι τρεις πρώτες δεσμεύσεις του αποτέλεσαν προεκλογικά πυροτεχνήματα και στην πραγματικότητα εξαπάτησε τους Μελισσιώτες. Πιο συγκεκριμένα:

1. Τα Μελίσσια δεν ξαναέγιναν προάστιο. Ειδικά μετά την πελατειακή και αυθαίρετη εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της διοίκησης Γραφάκου, το μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς δρόμους των Μελισσίων αλλά και οι δαιδαλώδεις διαδρομές στο εσωτερικό οδικό δίκτυο είναι πια καθημερινή κατάσταση.
Το χειρότερο όμως είναι ότι μετά την 161/28-3-2007 απόφαση του Δ.Σ. Μελισσίων που ενέκρινε την επιβολή ανταποδοτικού τέλους στις μεγάλες επιχειρήσεις για την εκτέλεση έργων και υπηρεσιών που στοχεύουν στην κυκλοφοριακή αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου των Μελισσίων και της γύρω περιοχής εισπράχτηκαν από το Δήμο Μελισσίων 1.213.650 € (πιο αναλυτικά 392.953€ το 2008, 427.099 το 2009 και 393.598 το 2010). Τα χρήματα αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό που εισπράχτηκαν αλλά ξοδεύτηκαν από τη διοίκηση Γραφάκου για άλλους σκοπούς.
2. Δεν αποκτήθηκε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο ελεύθερου χώρου παρά την επιβολή του σχετικού τέλους στις κατοικίες (0,50€/τ.μ. ανά έτος) που είχε ως αποτέλεσμα την είσπραξη 2.138.272 € (πιο αναλυτικά 737.420€ το 2008, 760.163€ το 2009 και 640.689€ το 2010). Η τύχη αυτών των χρημάτων αγνοείται καθώς ξοδεύτηκαν και αυτά από τη διοίκηση Γραφάκου για άλλους σκοπούς.
3. Ο Μ. Γραφάκος έμεινε σχεδόν μόνος του (πάντα για το καλό της πόλης). Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του απώλεσε την εμπιστοσύνη:
του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ (του ενός από τα δύο κόμματα που επίσημα τον στήριξαν στις εκλογές του 2006 - tinyurl.com/d2l5ymd),
της Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Μελισσίων (της μίας εκ των δύο δημοτικών κινήσεων που επίσημα τον στήριξαν στις εκλογές του 2006 - tinyurl.com/cpb67o8),
δύο αντιδημάρχων (παραιτήσεις Σ. Βορέα, Φ. Χρυσικού - tinyurl.com/blfnbgc),
πέντε δημοτικών συμβούλων (tinyurl.com/c2owach),
της νομαρχίας Αθηνών, η οποία πήρε πίσω το έργο των όμβριων όταν ο Μ. Γραφάκος προσπάθησε να κάνει απευθείας ανάθεση ή αλλιώς επειδή ήταν «άστοχη επιλογή του δημάρχου για δημοπράτηση με διαδικασίες μη νόμιμες προς την προγραμματική σύμβαση» (τάδε έφη Χαρά Κεφαλίδου – Αρμόδια Αντινομάρχης Αθηνών εκείνη την περίοδο - tinyurl.com/cqhmv3u),
 του ταμία του Δήμου Μελισσίων, μετά την καταγγελία του στη Δημαρχιακή Επιτροπή (31/8/2009) ότι υπάρχει «άνοιγμα» 384.695,27 ευρώ που αφορούσε έλλειμμα του Ταμείου σε μετρητά, λόγω καταβολών προς τον δήμαρχο και υποδειχθέντα απ’ αυτόν τρίτα νομικά και φυσικά πρόσωπα, χωρίς νόμιμη αιτία και κανένα παραστατικό (tinyurl.com/buw8lng). Το «άνοιγμα» αυτό έχει δημόσια παραδεχτεί ο Μ. Γραφάκος στο μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου Μελισσίων, στη συνεδρίαση της 7/9/2009!!! (tinyurl.com/cg6jfq5)
Το Σεπτέμβριο του 2006 κατά την τότε προεκλογική περίοδο, ο M. Γραφάκος κατακεραύνωνε την καταστροφική κατ’ αυτόν διοίκηση του Δήμου Μελισσίων με ατάκες όπως «το καράβι βουλιάζει», «η οικονομική κατάσταση του Δήμου Μελισσίων είναι η χειρότερη που έχει υπάρξει ποτέ και τα ελλείμματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο» (http://tinyurl.com/cjtpy8v) και ισχυριζόταν ότι με την εκλογή του θα επέλθει η περίφημη «Αλλαγή Σελίδας» στο Δήμο Μελισσίων. Σήμερα ο Μ. Γραφάκος, μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Β. Λάζου στο συνδυασμό του, ολοκλήρωσε την εξαπάτηση των Μελισσιωτών αποδεικνύοντας ότι και η τέταρτη δέσμευση του ήταν προεκλογικό πυροτέχνημα.

Η περίφημη «Αλλαγή Σελίδας» δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Mε τα νέα δεδομένα τρείς από τους τέσσερις δημοτικούς συμβούλους που στηρίζουν την παράταξη σας στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων (Δ. Σταυρόπουλος, Ε. Πολίτη, Β. Λάζος) ήταν στελέχη της διοίκησης του Δήμου Μελισσίων κατά την τετραετία 2002-2006. Η ακύρωση της «αλλαγής σελίδας» αποτελεί στρατηγική επιλογή του Μ. Γραφάκου η οποία ξεκίνησε στις δημοτικές εκλογές του 2010 με το πατρονάρισμα της τότε συμβίας του και σημερινής συζύγου του Ν. Κοσμοπούλου, και των νεοενταχθέντων Δ. Σταυρόπουλου και Ε. Πολίτη που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν στις τρεις πρώτες θέσεις και συνεπώς να εκλεγούν και οι τρεις (και μόνο αυτοί), εις βάρος αρκετών νέων (όχι μόνο σε ηλικία) αλλά και παλαιών αξιόλογων στελεχών του συνδυασμού σας.
Κάποιοι από εσάς μπορεί ακόμα να πείθεστε από τις σημερινές υποσχέσεις, τις προγραμματικές δεσμεύσεις τους μεγαλόπνοους στόχους και το όραμα του Μ. Γραφάκου για το Δήμο Πεντέλης. Στην πολιτική ευτυχώς όμως δεν μετράνε μόνο αυτά. Κυρίως μετράνε τα πεπραγμένα τόσο στο δημόσιο (όπως αναφέρθηκαν παραπάνω) όσο και στον ιδιωτικό βίο (ας μην ξεχνάμε ότι ο Μ. Γραφάκος ήταν διευθύνων σύμβουλος της αμαρτωλής χρηματιστηριακής ΦΑΣΜΑ ΑΧΕΠΕΥ, η οποία, αφού δέχτηκε πληθώρα προστίμων (tinyurl.com/cprm3pr), απώλεσε την άδειας της και τέθηκε υπό εκκαθάριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (tinyurl.com/c8vz49r))
Ίσως βέβαια να είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι ο καθένας μας μπορεί να δώσει άφεση αμαρτιών στον εαυτό του και να διαγράψει με λόγια το παρελθόν του όπως έκανε ο Μ. Γραφάκος στην ομιλία του στις στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων στις 4/11/2012.
Με την ευκαιρία, και ελπίζοντας η επιστολή μου να αποτελέσει την απαρχή ενός δημόσιου και εποικοδομητικού διαλόγου που θα στηρίζεται μόνο σε γεγονότα και ορθολογικά επιχειρήματα, σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!

                                                   Με εκτίμηση,
                                            Άγγελος Παλαιοδήμος
                            Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Μελισσίων

Υστερόγραφο 1: Αντιλαμβανόμενος πλήρως την σκληρότητα του κειμένου μου προς το Μ. Γραφάκο, εκ των προτέρων τον προκαλώ να με διαψεύσει με αποδείξεις και επιχειρήματα.
Υστερόγραφο 2: Για την πληρέστερη κατανόηση του κειμένου, παρακαλώ να ανατρέξετε στους υπερσυνδέσμους.
Υστερόγραφο 3: Επειδή κάποιοι «καλοθελητές» θα με χαρακτηρίσουν δάκτυλο του Δ. Στεργίου παρακαλώ να ανατρέξετε στην μέχρι τώρα αρθρογραφία μου.
Υστερόγραφο 4: Η επιστολή μου έχει αποσταλεί ως συστημένη στο γραφείο του συνδυασμού σας και ελπίζω να κοινοποιηθεί αυτούσια σε όλους σας.
Υστερόγραφο 5: Η επιστολή μου (όπως και όλα τα προηγούμενα άρθρα μου) είναι αναρτημένη στο ιστολόγιο μου www.melissiotis.gr και θα δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο. Θα χαρώ πολύ να δεχτώ σχόλια, αντιρρήσεις και παρατηρήσεις στο palaiodimos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου