Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η «Ασφάλεια των Μαθητών» επί τάπητος, σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Δήμαρχος

Η ασύλληπτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο Κονέκτικατ των Η.Π.Α, κινητοποίησε τον Δήμαρχο Πεντέλης  κ. Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη και τον ώθησε στην πραγματοποίηση σύσκεψης,
η οποία διεξήχθη σήμερα παρουσία του Θεματικού Αντιδημάρχου, των Προέδρων των Ν.Π.Δ.Δ. Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης, Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδομών του Δήμου καθώς επίσης και  των Διευθυντών των Σχολείων Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης, Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης και Βρεφονηπιακών Σταθμών.
Ενθερμος υποστηρικτής του «προλαμβάνειν» έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών όχι μόνο των δικών του αλλά και όλων όσοι εμπλέκονται με την ασφάλεια της Ελπίδας μας, των παιδιών της πόλης μας σε όλα τα επίπεδα (Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια- Λύκεια),  ο κ. Δήμαρχος δρομολόγησε τις δέουσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να μην υπάρχει το παραμικρό κενό, ώστε εάν και όποτε χρειαστεί, η επέμβαση από πλευράς Δήμου Πεντέλης να είναι άμεση και καταλυτική. 
Ο κ. Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης κατά την σύσκεψη, συζήτησε εκτενώς το ζήτημα της ασφάλειας των σχολικών εγκαταστάσεων κατά τις ώρες λειτουργίας των σχολείων και τη διαδικασία ελέγχου των εισερχομένων προσώπων στις σχολικές εγκαταστάσεις.
  Έδωσε οδηγίες στους παρευρισκόμενους Προέδρους των Νομικών Προσώπων και στο Διευθυντή Υποδομών του Δήμου για την προώθηση μελετών πλήρους ελέγχου από τους Διευθυντές των Σχολείων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών κατά τις ώρες λειτουργίας των εκπαιδευτικών χώρων, των εισερχομένων ατόμων σε αυτούς και την τοποθέτηση θυροτηλεοράσεων για τον έλεγχό τους.
Ο Δήμαρχος τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι η ασφάλεια των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στις Σχολικές Εγκαταστάσεις κατά τις ώρες λειτουργίας τους αποτελεί προσωπική ευθύνη των Διευθυντών και θα πρέπει να είναι απαραβίαστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου