Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Tριπλή απόρριψη αποφάσεων του Δ. Συμβουλίου από την Περιφέρεια

Την ώρα που κορυφαίο στέλεχος της Διοίκησης Στεργίου έδινε μαθήματα περί έμπειρης Διοίκησης, το Δημοτικό Συμβούλιο απασχολείτο επί πέντε ώρες, για να διορθώσει τρεις, κορυφαίου θεματικού αντικειμένου, αποφάσεις του, που ακυρώθηκαν από την Περιφέρεια!!!
Η πρώτη αφορούσε το ύψος των δημοτικών τελών.
Ευτυχώς και κάλλιστα η Περιφέρεια απέρριψε επιλεκτικές διακρίσεις, που λόγω προχειρότητας ευνοούσαν τους συνήθεις φοροδιαφεύγοντες.
Τελικά τα δημοτικά τέλη παρέμειναν στα περσινά επίπεδα με ενιαίο συντελεστή οικιακής χρήσης 2,09 ευρώ/τετ μέτρο
Ο Συνδυασμός μας υποστήριξε με έμφαση και παραδείγματα ότι σταδιακά και ο συντελεστής γενικής χρήσης πρέπει να γίνει ενιαίος και για τις τρεις Δημοτικές κοινότητες. Είμαστε πλέον ένας Δημος.Το ύψος του συντελεστή έπειτα από μελέτη πρέπει να προσδιορισθεί περίπου στο μέσο όρο των τριών υφισταμένων.
Η δεύτερη αφορούσε τη θέσπιση ενιαίου δημοτικού φόρου Εδώ η αδικία ήταν σε βάρος των κατοίκων της Ν, Πεντέλης και ήταν εξόφθαλμη. Δυστυχώς η Διοίκηση ούτε τις τεκμηριωμένες θέσεις της αντιπολίτευσης στο Δ. Συμβούλιο, ούτε την ομόφωνη απόφαση του τοπικού Συμβουλιου Ν. Πεντέλης έλαβε υπόψη της. Αναγκάσθηκε όμως να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία όταν της ακύρωσε την απόφαση η Περιφέρεια. Τελικά ψηφίσθηκε ομόφωνα ενιαίος δημοτικός φόρος 0,14Ευρω/τετ μέτρο

Τέλος η τρίτη περίπτωση αφορούσε την ένταξη μόνο της Δ Κοινότητας Μελισσίων στο πρόγραμμα εξυγίανσης.
Και εδώ η Διοίκηση αναγκάσθηκε να επανέλθει και να εισηγηθεί τελικά την ένταξη όλου του Δήμου στο πρόγραμμα..
Αγαπητοί συμπολίτες,
Δεν το διαλέξαμε. Μας έβαλαν μαζί σε έναν ενιαίο Δήμο.
Τώρα όμως η επιλογή ανήκει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους πολίτες..
Η θέση μας είναι να προχωρήσουμε όλοι μαζί χωρίς διακρίσεις. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Αυτό σημαίνει κοινωνία αλληλεγγύης. Άλλωστε αυτός πρέπει να είναι και ο στόχος των πολιτισμένων κοινωνιών με ανθρωπιστικές αρχές.

                                            Για την Ανθρώπινη Πολιτεία
                                                           Ο επικεφαλής
                                            Δημοσθένης Παπακωνσταντινου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου