Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Νυκτερινές παρατηρήσεις στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης

«Αυτός ο Κόσμος ο μικρός, ο Μέγας...»
                         Οδυσσέας Ελύτης
Την ευκαιρία να "απογειωθούν" και να ταξιδέψουν στο μακρινό, υπέροχο διάστημα, έξω από το δικό μας "μικρό και μέγα" κόσμο του γαλάζιου πλανήτη μας, είχαν οι Αιρετοί και οι Υπάλληλοι του Δήμου Πεντέλης, το βράδυ της Τρίτης 22 Μαίου.
Η μαγική αυτή νυκτερινή περιπλάνηση, έλαβε χώρα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Πεντέλης, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ξεναγήσεων που γίνονται δωρεάν για τους δημότες μας με την πρωτοβουλία του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη και τη συνεργασία του Προέδρου του Αστεροσκοπείου.
Οι συμμετέχοντες, ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Επισκεπτών του Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής μέσα στο εντυπωσιακό θολωτό κτίριο του τηλεσκοπίου Newall, με την παραστατική και τόσο ένθερμη παρουσίαση του υπεύθυνου αστρονόμου κ. Νίκου Ματσόπουλου μέσω και οπτικοακουστικής πλοήγησης στο γήινο και αστρικό περιβάλλον μας.

Τέλος, η αίσθηση του πόσο μικροί είμαστε εμείς και τα προβλήματά μας μέσα στη ρηχή μας καθημερινότητα, αποκορυφώθηκε, καθώς ένας-ένας οι συμμετέχοντες παρατήρησαν από “κοντά” με το 62 εκ. διοπτρικό τηλεσκόπιο Newall, τον πλανήτη Κρόνο, τον Αρκτούρο και μερικούς από τα 700 τρισεκατομμύρια “γειτονικούς” μας γαλαξίες, δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά…
Δ/νση Αστεροσκοπείου Πεντέλης:
 Ι.Μεταξά & Β.Παύλου Δ.Κ.Πεντέλης,
λόφος Αστεροσκοπείου (Κουφός), τηλ.: 210 61 31 247
Χάρτης: http://maps.google.com/maps/place q=national+observatory+of+athens&hl=en&cid=15155232729476700945
Για λεπτομέρειες πατήστε τον σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου