Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Εγκαίνια Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Μελισσίων

«Η δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου, συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμιση μας σε όλα τα επίπεδα. Το δικό μας μουσείο φιλοξενεί την ιστορία και τις ρίζες όλων των γενιών που ήρθαν εδώ στα Μελίσσια, ρίζωσαν, πόνεσαν και ζυμώθηκαν με την γη και τους ανθρώπους. Ανασύροντας νοσταλγικές μνήμες των γονιών μας και των προγόνων μας, παίρνουμε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με Αρχές και Αξίες» … δήλωσε ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, στην τελετή των εγκαινίων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Μελισσίων.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων, ο Δήμος Πεντέλης εγκαινίασε το δικό του Μουσείο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 με αρωγό το Δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, πραγματοποιώντας τη φιλοδοξία της Προέδρου κ. Λαμπίρη - Καλυβιώτη αλλά και πολλών κατοίκων, να αποτελέσει ένα δυναμικό πολιτιστικό παράγοντα στα Μελίσσια και όχι μόνο.
Στην τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος και οι εκλεκτοί καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στον χώρο του Μουσείου και θαύμασαν τα εκθέματα της συλλογής, όπως και την έκθεση φωτογραφίας από τα Μελίσσια του περασμένου αιώνα.

Φίλοι δημότες εργάστηκαν για την πολιτιστική εκδήλωση και συμμετείχαν στην βραδιά των εγκαινίων, όπως η κα. Αντιγόνη Ιωαννίδου η οποία ερμήνευσε τραγούδια του Ελληνισμού και ο καταξιωμένος ζωγράφος Ιγνάτιος Καραγιάννης, ο οποίος προσέφερε ένα καλλιτεχνικό του έργο για την λαχειοφόρο αγορά.
Συντονισμένη στο κλίμα της εκδήλωσης, η λήξη περιελάμβανε χορούς από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων : Aγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε, Σύλλογος Κρητών «Ο Ερωτόκριτος», Πνευματική Κίνηση Βορείων Προαστείων και Σύλλογος Κυκλαδιτών Ν. Πεντέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου