Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Οι διοργανωτές των "Rescue Days", ευχαριστούν το Δήμαρχο

Τις θερμές τους ευχαριστίες στο Δήμαρχο Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη και τον Αντιδήμαρχο Πεντέλης κ. Ελευθέριο Κοντουλάκο, εξέφρασαν μέσω του διαδυκτιακού περιοδικού για την Πυρόσβεση και Διάσωση "Fire Rescue News", οι διοργανωτές A & K Risk Management Consulting & Weber Rescue® Αυστρίας, του φετεινού Πανελλήνιου σεμιναρίου "ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ – RESCUE DAYS 2012". 
To εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο, που ήταν το 3ο που διοργανώθηκε στην Ελλάδα και είχε ως σκοπό την γνωριμία των υδραυλικών διασωστικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται για τροχαία ατυχήματα και απεγκλωβισμούς από τους Πυροσβέστες, αλλά και από τους Διασώστες Εθελοντές & Επαγγελματίες, έτυχε θερμής υποστήριξης  από το Δήμο Πεντέλης, ο οποίος παραχώρησε δημοτικές εγκαταστάσεις καθώς επίσης μηχανήματα και προσωπικό
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πεντέλης επιλέχθηκε να είναι ο οικοδεσπότης, λόγω της εμπειρίας & της ιστορίας του στον εθελοντισμό για την προστασία του πολίτη, αφού από το 1998 λειτουργεί  το 1ο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Ελλάδα !!!



Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πεντέλης, συνεχάρη & ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την ευκαιρία που έδωσαν στους Εθελοντές και Επαγγελματίες να ενισχύσουν τις γνώσεις τους επί αυτών των θεμάτων, που έχουν να κάνουν με τη ΖΩΗ!
Εξ άλλου ως πρώην στρατιωτικός ξέρει καλά ότι η εκπαίδευση δεν τελειώνει ποτέ...
"ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ + ΠΡΟΛΗΨΗ =ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"
Στο 3ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο παραδόθηκε θεωρία τεχνικής κατάρτισης για τα διασωστικά εργαλεία τους τρόπους χρήσης & λειτουργίας τους τις νέες τεχνολογίες οχημάτων, όπως υβριδικά, αερίου, πολυτελείας οχήματα αλλά και θωρακισμένα συνοδείας VIP & χρηματαποστολών, καθώς και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ασφάλεια των Διασωστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου