Τρίτη 8 Μαΐου 2012

«Τα Βέλγικα» στον μαγευτικό χώρο του Μεγάρου Δ. Πλακεντίας

ΕΚΠΛΗΚΤ​ΙΚΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ROSSINI - PI​AZZOLA
Μοναδική μουσική εμπειρία έζησαν οι ακροατές, χθες στον μαγευτικό χώρο του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας.
Με πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Βελγίου και σε συνεργασία με το Δήμαρχο Πεντέλης, στο πλαίσιο της πολιτιστικής προώθησης με τίτλο «Τα Βέλγικα», πραγματοποιήθηκε συναυλία του σχήματος Duo Habanera με το διεθνής φήμης φλαουτίστα Marc Grauwels και καλύτερο ακορντεονίστα της Ευρώπης Christophe Delporte, με ένα πρωτότυπο, ευφάνταστο, εκλεπτυσμένο και τολμηρό πρόγραμμα με ρεπερτόριο από τον Rossini ως τον Astor Piazzolla.
«...Είναι τιμή για την Πατρίδα μας και ιδιαίτερα για το Δήμο μας, που επέλεξε η Πρεσβεία σας τον τόπο μας αυτόν για να ξεκινήσετε την μουσική περιοδεία σας, χαρίζοντάς μας τέτοιες στιγμές και σας ευχαριστούμε γι’αυτό...» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης.
«...Η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών μας εκφράζεται απόλυτα μέσω και της μεταλαμπάδευσης των Πολιτιστικών μας δρώμενων και θα είμαστε πάντα πρόθυμοι, ώστε αυτή η γόνιμη συνεργασία να μην σταματήσει εδώ...».
Τέλος, ως έκπληξη, το ντουέτο έκλεισε τη συναυλία με Χατζηδάκη και καταχειροκροτήθηκε από το ενθουσιώδες κοινό... Προ της συναυλίας, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των εκπροσώπων της Πρεσβείας από τον Αντιδήμαρχο κ. Λευτέρη Κοντουλάκο, σε όλα τα κτίσματα που δημιούργησε η λάτρης της Πεντέλης, Δούκισσα της Πλακεντίας Sophie Lebrun De Marbois, καθώς και στο κενοτάφιό της, στην πλατεία Χαραυγής στην Πεντέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου