Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Εμπλουτισμένη με νέες δράσεις η "Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση 2012"

Με επιστολή που απέστειλε στα Γυμνάσια, Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μούστρης ενημερώνει για την  "Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση".
"Η καλοκαιρινή απασχόληση των παιδιών, επισημαίνει, είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς γονείς τέτοια εποχή. Το σχολείο έχει τελειώσει και τα παιδιά σας περνούν πλέον πολλές ώρες στο σπίτι. Εκείνα είναι τρισευτυχισμένα που δεν έχουν υποχρεώσεις, εσείς όμως αγωνιάτε για το πώς θα περάσουν δημιουργικά & ποιοτικά τον (πολύ) ελεύθερο χρόνο τους.
Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη ευκαιρία για τα παιδιά να κινηθούν!
Έχοντας περάσει έναν ολόκληρο χειμώνα κλεισμένα μέσα, με διαβάσματα και υποχρεώσεις, είναι κρίμα να περάσουν το καλοκαίρι τους μπροστά σ’ έναν υπολογιστή ή την τηλεόραση.
Ο Δήμος Πεντέλης προκειμένου να δώσει διέξοδο για ελεύθερο παιχνίδι θα υλοποίησει πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης.
Την προηγούμενη χρονιά, εξηγεί ο κ. Μούστρης, αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων ο Δήμος μας εφάρμοσε πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης από 16/6-31/7 για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών όπου συμμετείχαν παραπάνω από 420 παιδιά.
Μετά την πείρα που αποκτήσαμε, θα εφαρμόσουμε και φέτος, μετά το κλείσιμο των σχολείων παρόμοιο πρόγραμμα, εμπλουτισμένο με νέες δράσεις.
Τη φετινή χρονιά θα εφαρμόσουμε επί πλέον και πρόγραμμα για εφήβους, ηλικίας 13-15 ετών (μαθητές Γυμνασίου). 

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να δώσει διέξοδο στον εργαζόμενο γονιό να μην ανησυχεί για το παιδί του, γιατί θα το αφήνει στους περίφημους σχολικούς και αθλητικούς χώρους του Δήμου μας, που θα διαμορφωθούν ειδικά, ώστε να υπηρετούν τις βασικές τους ανάγκες, παρέα με τους συνομήλικούς του, καθοδηγούμενο από έμπειρους παιδαγωγούς και εκπαιδευτές.
Το πρόγραμμα θα είναι: Κολύμβηση στο κολυμβητήριο του Δήμου μας, στίβος, ποδόσφαιρο, πετοσφαίριση, καλαθοσφαίριση στους κλειστούς αθλητικούς χώρους (γυμναστήρια) του Δήμου μας, ομαδικά παιχνίδια: μήλα, μαντηλάκι, παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί, καλλιτεχνικά εργαστήρια (εικαστικό παιχνίδι, θέατρο, εργαστήρια χειροτεχνικών κατασκευών, κουκλοθέατρο, μουσική κ.ά.) ξένες γλώσσες ,επιτραπέζια παιχνίδια (σκάκι, μονόπολι, γκρινιάρης κ.ά.),επισκέψεις- ξεναγήσεις, προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί και για τις τρείς Κοινότητες για το διάστημα 16/6 έως 31/7/2012.
Ο γονιός θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
1. Το πρόγραμμα θα λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή από 07.30 μέχρι 16.00.
2. Η πρωινή προσέλευση των παιδιών θα είναι ελεύθερη από 07.30 μέχρι  09.00.
3. Η αποχώρηση θα είναι ελεύθερη από 13.30 μέχρι 16.00.
4. Όλα τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα θα είναι ασφαλισμένα για κάθε κίνδυνο.
5. Στα παιδιά θα προσφέρεται σάντουϊτς και χυμός
6. Η επικοινωνία θα γίνεται στα τηλέφωνα 2108032722
7.Ο χώρος θα είναι φυλασσόμενος και ελεγχόμενος. 
Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν Καθηγητές Φυσικής Αγωγής
απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ διαφόρων ειδικοτήτων, δάσκαλοι εικαστικών (ζωγραφικής, θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής, μουσικής) Νηπιαγωγοί απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων, Ιατρός, Φύλακες, Προσωπικό Καθαριότητας, Εξωτερικοί Ειδικοί Συνεργάτες.
Το κόστος λειτουργίας του προγράμματος θα βαρύνει τους γονείς, σε ανταποδοτική βάση και εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα επίπεδα του προηγούμενου έτους (40 € / εβδομάδα) ίσως και λιγότερο, ανάλογα με τη συμμετοχή.
Προκειμένου να προβούμε στον προγραμματισμό κάλυψης των αναγκών, παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι γονείς, ώστε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, μέχρι 22/5/2012.

                                             Ο Αντιδήμαρχος
                                     ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΣΤΡΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί το Τελικό Πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες εφαρμογής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου