Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Αυξάνονται οι επισκέψεις μαθητών, στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Μελισσίων

          Εντυπωσιασμένοι από τα πλούσια εκθέματά του 
Τρία τμήματα μαθητών από το 3o & 5o Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων του Δήμου Πεντελικού, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους κ.κ. Μαίρη Λάντα, Σταματίνα Εμμανουήλ και Βασιλική Θεοδωράτου, επισκέφθηκαν την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Μελισσίων και ακολούθησαν τα μονοπάτια της ελληνικής παράδοσης μέσα από τα πλούσια εκθέματα που διαθέτει το Μουσείο.
Εκθέματα, που όλα τους αποτελούν προσφορά των συμπολιτών μας από όλες τις γωνιές της πατρίδας μας και που αναδεικνύουν ανάγλυφα τον τρόπο ζωής των παππούδων μας.
Τους καλωσόρισαν η Πρόεδρος του Συλλόγου και η νηπιαγωγός και μέλος του Δ.Σ. του ΠΟ.ΛΑ.Σ.Μ. κα Τούλα Γιαννάκη-Μπασέτα, η οποία μέσα από αφηγήσεις, τραγούδια, εικόνες και παραστατικές περιγραφές, ξενάγησε τους μικρούς επισκέπτες στα πράγματα και τα θαύματα της ελληνικής ζωής της πόλης και της υπαίθρου. Οι μαθητές τραταρίσθηκαν, χειροκρότησαν ενθουσιασμένοι και υποσχέθηκαν ότι θα ξανάρθουν.
Στις 16 Μαρτίου πέρασαν την πόρτα του Μουσείου τα παιδάκια του 5ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων, συνοδευόμενα από γονείς και τη νηπιαγωγό τους, κ. Αρχοντούλα Κούρου, η οποία και οργάνωσε την παρουσίαση της ξενάγησης από τα ίδια τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες.


 Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κα Ευαγ. Λεονταρίδου τους καλωσόρισε, τους περιποιήθηκε και τους ξεπροβόδισε ενθουσιασμένους.
Στις 29 Μαρτίου, κατέκλυσαν το χώρο του Μουσείου τα παιδάκια του 3ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων με την νηπιαγωγό τους κα Κατερίνα Tσινού και γονείς. Μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν από την κα Τούλα Γιαννάκη, έβγαλαν φωτογραφίες πήραν από ένα αναμνηστικό και γλυκό και έφυγαν χειροκροτώντας, με την υπόσχεση ότι θα ξανάρθουν.
Κάθε μήνας που περνάει βρίσκει διαρκώς αυξανόμενη την προσφορά των εκθεμάτων και των επισκεπτών με αποτέλεσμα η μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και η σημασία της για τη συνέχεια της ελληνικής παράδοσης, να εδραιώνονται στη συνείδηση των μικρών και μεγάλων επισκεπτών του Μουσείου μας.
Προσδοκούμε ότι και οι συνδημότες της Νέας και Παλαιάς Πεντέλης σύντομα θα ανταποκριθούν στο πολιτισμικό κάλεσμα της διαρκούς διεύρυνσης και του εμπλουτισμού του Μουσείου, ώστε να εκπροσωπούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Πεντελικού, και όλοι να καμαρώνουμε για το πολιτισμικό αποτέλεσμα.

                              Γιώτα Λαμπίρη Καλυβιώτη
Πρόεδρος του Πολιτισμικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μελισσίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου