Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

«Σύσταση 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης»

1. Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Πεντέλης συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Πεντέλης από 19.30 ώρας την 28-5-2012 με θέμα: «Σύσταση 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης».
2. Ο Δήμαρχος, στην τοποθέτησή του:
α. Διευκρίνισε ότι, η γη που έχει διατεθεί για τις εκπαιδευτικές ανάγκες Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης, είναι κατά πολύ μικρότερη της απαιτούμενης στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης.
β. Το δεσμευμένο στο Ο.Τ. 206 (Κηφισίας-Βαλτετσίου-Δελφών- Γ. Παπανδρέου) οικόπεδο για το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Πεντέλης, δε δύναται να χρησιμοποιηθεί, αφενός μεν γιατί οι αποφάσεις των δικαστηρίων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ( Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Ε.Δ.Δ.Α.) είναι αρνητικές, αφετέρου γιατί το οικόπεδο αυτό εμπίπτει εντός της ζώνης Α’ του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος του ρέματος Πεντέλης - Χαλανδρίου.
γ. Η υπάρχουσα τράπεζα γης στη Δημοτική Κοινότητα Ν.Πεντέλης είναι ελάχιστη (300τ.μ.).
δ. Στην ένταξη στο σχέδιο της περιοχής 25ης Μαρτίου, έχει προβλεφθεί χώρος μόνο για τη δημιουργία Νηπιαγωγείου.
3. Από την υφιστάμενη κατάσταση τράπεζας γης στη Δημοτική Κοινότητα Ν. Πεντέλης όπως αυτή εκτέθηκε στην παράγραφο 2 σαφώς προκύπτει ότι:

Η άμεση λύση που μπορεί να δοθεί, εφόσον απαιτηθεί από εγγραφές παιδιών που θα γίνουν, είναι με επαναπροσδιορισμό των αστικών ορίων υποδοχής παιδιών για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Πεντέλης, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων και το 3ο-5ο Δημοτικά Σχολεία Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, κατά τρόπο που η επιβάρυνση του ενός να μπορεί να απορροφηθεί από τυχόν υπάρχουσες δυνατότητες απορρόφησης παιδιών σε γειτνιάζον δημοτικό σχολείο.
Το μέτρο αυτό θα πρέπει να συμπληρωθεί και με προσπάθεια που ο Δήμος εφόσον αιτηθεί θα καταβάλει για την τοποθέτηση δύο(2) προκατασκευασμένων αιθουσών του ΟΣΚ (Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων) στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Πεντέλης για τις υπόλοιπες δράσεις των μαθητών του σχολείου.
4. Η υπάρχουσα επιστολή του Ο.Σ.Κ. με βάση την οποία φαίνεται ότι προωθείται η κατασκευή με πιθανή χρηματοδότηση της Εθνικής Τράπεζας (Πρόγραμμα JESSICA) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δημοτικής Κοινότητας Ν. Πεντέλης, του 2ΟΥ Νηπιαγωγείου Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης και του Κλειστού Γυμναστηρίου Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης στο Ο.Τ. 122 της περιοχής Καλλιθέα της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης από την ανάδοχο εταιρεία ΑΤΕΣΕ ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε., δίνει ελπίδα ότι μεσοπρόθεσμα θα επιλυθεί το πρόβλημα στις Δημοτικές Κοινότητες Πεντέλης και Ν. Πεντέλης, με αναπροσαρμογή των ορίων ευθύνης υποδοχής μαθητών από τα σχολεία.
5. Η ανάγκη εύρεσης χώρων για ανάπτυξη σχολικών μονάδων στις Δημοτικές Κοινότητες Ν.Πεντέλης και Μελισσίων, προφανώς και αποτελεί μόνιμο και συνεχή στόχο της διοίκησής μας όπως επίσης και η εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης για την απόκτησή τους από τους Εθνικούς πόρους του Πράσινου Ταμείου του Κράτους, αφού η υπάρχουσα τράπεζα γης στις Δημοτικές Κοινότητες της Ν. Πεντέλης και των Μελισσίων είναι ελάχιστη και παντελώς ανεπαρκής.
6. Κύριος και πρωτεύον στόχος της Διοίκησης Στεργίου στον Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης ήταν, είναι και θα είναι η στήριξη του παιδιού σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσής του στο Δήμο, Βρεφονηπιακό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, με θέσεις που καθημερινά αποδεικνύει με πράξεις και έργα.
                                                            Ευχαριστώ,
                                                        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                       ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου