Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

«LETS DO IT – ΠΕΝΤΕΛΗ»

Για ένα Περιβάλλον καλύτερο, καθαρότερο & πιο πράσινο 
τόσο για τους εαυτούς μας όσο & για τις μελλοντικές γενιές
Δεκάδες εθελοντές πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Πεντέλης, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου στο πευκοδάσος στη Ζωοδόχο Πηγή(Λ.Δημοκρατίας - Μελίσσια, πίσω από την Εκκλησία), ώστε να συμμετάσχουν στο καθαρισμό του δάσους, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της διεθνούς  Καμπάνιας  Καθαρισμού Δασών - Πάρκων στην Ελλάδα. 
Η δράση έγινε με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ''Ώρα για Δράση''.
 Το «Let's do it Greece 2013»,  αποτελεί το Ελληνικό σκέλος της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας «Let's do it world» για καθαρό περιβάλλον.
Στόχος ήταν  να μεταδοθεί ο υγιής εθελοντισμός, να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων και των φορέων και για περαιτέρω ανάλογες ενέργειες.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι μικροί εθελοντές, είχαν την ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση με χειροτεχνίες από ανακυκλώσιμα υλικά, μέσω παράλληλης δράσης που με μεράκι διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού - Αθλητισμού Δ.Πεντέλης (Ο.Π.Α.Θ.).
 Αυτή η δράση του 1ου φετινού καθαρισμού, σηματοδοτεί για ακόμα μια χρονιά, την έναρξη  του προγράμματος των εβδομαδιαίων εθελοντικών καθαρισμών δάσων και πάρκων που διοργανώνει ο Δήμος μας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου