Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η Μηνιαία Συνάντηση Φορέων με το Δήμο Πεντέλης

        ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
H προγραμματισμένη μηνιαία συνάντηση του Δημάρχου Πεντέλης  με τη σχολική κοινότητα του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2013 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην σύσκεψη προήδρευσε ο θεματικός Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μούστρης, συμμετείχαν δε οι Διευθυντές των σχολείων Α/ βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα :
 Εφαρμογή του προγράμματος επιδοτούμενου γάλακτος προς τους μαθητές των σχολείων.
Οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων από το Δήμο  
 1. « Η συμβολή της στρατηγικής του Ιωάννη Καποδίστρια για την Ελληνική Επανάσταση και την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους» τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 ώρα 18.00  στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων και 
2. «Χρήση ουσιών στην εφηβεία – Πρόληψη  έγκαιρη παρέμβαση» την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013  ώρα 17.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.
Προετοιμασία και  υποστήριξη των Πανελληνίων εξετάσεων (εξεταστικό κέντρο στο Δήμο μας θα είναι το Λύκειο Μελισσίων).
Προετοιμασία για το «Πολιτιστικό καλοκαίρι»  και η συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού με τις σχολικές μονάδες, για την οργάνωση κοινών εκδηλώσεων, καθώς και η ιδρυση κοινών καλλιτεχνικών – πολιτιστικών φορέων (χορωδία, ορχήστρα, κ.α.).
Η ανάγκη επίσπευσης των αρχαιρεσιών στους Συλλόγους γονέων & κηδεμόνων, για την εκλογή αντιπροσωπευτικών οργάνων στην Ένωση Γονέων &  Κηδεμόνων και στα όργανα του Δήμου.
Η προσαρμογή στο νέο σύστημα συντήρησης και προμηθειών, τα οποία απαιτούν προγραμματισμό και ομαδικότητα και θα εφαρμοστεί στις 2 Μαΐου 2013.
Τέλος αποφασίστηκε οι επόμενης συναντήσεις με την εκπαιδευτική κοινότητα, να γίνονται ξεχωριστά για την Α’Βάθμια και Β’ Βάθμια εκπαίδευση.
Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 και ώρα 18.00 για την Β΄ Βάθμια εκπαίδευση και ώρα 18.30 για την Α΄ Βάθμια εκπαίδευση. 

                                   ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, πραγματοποιήθηκε η μηνιαία προγραμματισμένη σύσκεψη του Δημάρχου για τον Πολιτισμό.
Στη σύσκεψη προήδρευσε ο αρμόδιος θεματικός Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μούστρης και συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των πολιτιστικών φορέων της πόλης.
Το κυρίαρχο θέμα που συζητήθηκε στην σύσκεψη ήταν ο προγραμματισμός των καλοκαιρινών εκδηλώσεων των πολιτιστικών φορέων, καθώς και οι παράμετροι υλοποίησής τους. Επίσης επισημάνθηκε η αναγκαιότητα γνωστοποίησης όλων των εκδηλώσεων των συλλόγων μέσω των ιστοσελίδων του Δήμου Πεντέλης και του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑΘ).
 
                                      ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
 Πραγματοποιήθηκε  η προγραμματισμένη μηνιαία συνάντηση του Δημάρχου  για τον Αθλητισμό, την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 το απόγευμα στο Κολυμβητήριο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.
 Στη συνάντηση προήδρευσε ο θεματικός Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μούστρης και συμμετείχαν εκπρόσωποι των Αθλητικών φορέων της πόλης.
Tα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη ήταν η εξέλιξη των αδειοδοτήσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων, για τις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες από πλευράς Δήμου και αναμένουμε τα ελεγκτικά κλιμάκια για τη χορηγία των αδειών.
Ακολούθως αποφασίστηκε, οι αθλητικοί σύλλογοι που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις να ορίσουν ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό εκπρόσωπο τους, ο οποίος θα παρευρίσκεται και θα είναι υπεύθυνος κατά τη διάρκεια της χρήσης των χώρων από τους  συλλόγους. Εντός δε του Μαΐου θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερες συναντήσεις των διοικήσεων των  συλλόγων με το προεδρείο του Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού, με σκοπό την αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων, προς όφελος των Συλλόγων αλλά και των δημοτών.
 Τέλος, εξετάστηκαν τα θέματα ασφάλειας και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων (στεγανοποίηση του Κλειστού Γυμναστηρίου στη Δημοτική Κοινότητα Ν. Πεντέλης , φωτισμός του γηπέδου τένις  κ.α .)
Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε για την Τρίτη  4 Ιουνίου 2013 και ώρα 18.00
(λόγω των εορτών του Πάσχα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου