Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ο Δήμος Πεντέλης αποκτά το Ο.Τ 196 για τις ανάγκες του 1ου Δ. Σ. Μελισσίων

           Σημαντικότατη η συμβολή της Ανθρώπινης Πολιτείας στη καταληκτική  απόφαση
Έπειτα από πρωτοβουλία και αίτημα της πλειοψηφίας της Αντιπολίτευσης ,συνήλθε στις 25 Φεβρουαρίου το δημοτικό συμβούλιο Πεντέλης με μοναδικό θέμα την οριστική και πλήρως νομικά τεκμηριωμένη και κατοχυρωμένη λήψη απόφασης ,για απόκτηση του χώρου του Ο.Τ 196 για τις ανάγκες  του 1ου δημοτικού σχολείου Μελισσίων.
Το Δ.Σ κατά τη συνεδρίαση του απέρριψε την ένσταση των ιδιοκτητών περί μη αναγκαιότητας του χώρου ως σχολικού, αποφάσισε την επανυποβολή της απαλλοτρίωσης  του οικοδομικού τετραγώνου 196 για τις ανάγκες του σχολείου και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2013 με την εγγραφή κωδικού και ποσού που αντιστοιχεί στα 797,3 τ.μ και τα υπερκείμενα κτίρια.
Ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου  εκ μέρους της Ανθρώπινης Πολιτείας, με την λακωνική τοποθέτησή του, τόνισε ότι σήμερα δεν είναι ώρα καταλογισμού διαχρονικών ευθυνών του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος γιατί φθάσαμε ένα βήμα από το να χαθεί ο χώρος αυτός, που από το 1934 είχε παραχωρηθεί  ως χώρος σχολείου, αλλά ώρα ανάληψης ευθύνης για να αποκτηθεί ο χώρο, οριοθέτησε  το πλαίσιο διεξαγωγής  της συζήτησης και κάλεσε διοίκηση και αντιπολίτευση να κινηθούν σ’ αυτό.

Για να φθάσουμε όμως στις 25 Φεβ και να τελειώσει συναινετικά και συνθετικά, για πρώτη σχεδόν φορά, ένα τόσο σημαντικό θέμα με πλήρη τεκμηρίωση και κατοχύρωση για το Δήμο, αλλά και χωρίς να αδικηθούν οι δημότες, χρειάσθηκε προπαρασκευαστικό στάδιο, που η Ανθρώπινη Πολιτεία έχει και αυτή το δικό της σημαντικό μερίδιο, όχι μόνο πολιτικά αλλά και νομοπαρασκευαστικά με προτάσεις με μόνη κατεύθυνση  το συμφέρον των πολιτών  και ειδικότερα των γενιών που έρχονται.
Το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί. Και φάνηκε ότι όταν οι δημοτικές παρατάξεις συνεργάζονται θεσμικά και θεματικά τα προβλήματα λύνονται, η Πόλη πάει μπροστά και οι δημότες κερδίζουν.
Υ.Γ. Νιώθουμε την ανάγκη, πέραν της αναφοράς μας στο Δ.Σ και μέσω του τύπου, να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τις υπηρεσίες του  Δήμου για την ολοκληρωμένη εισήγησή τους και κατά συνέπεια  για τη συμβολή τους στην τελική θετική έκβαση του θέματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου