Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Nέες αντιδράσεις για τα φωτοβολταϊκά της Εκκλησίας

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πεντέλης, δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν την Κυριακή μπροστά από την είσοδο της Μονής Πεντέλης
Νέες αντιδράσεις προκαλούν τα σχέδια της Εκκλησίας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου 300 MW σε έκταση 3.500 στρεμμάτων, ίση με τον πρώην δήμο Νέας Πεντέλης, σε αναδασωτέα μάλιστα έκταση του Πεντελικού, που επανέρχονται με τον νέο επενδυτικό νόμο που οδεύει στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πεντέλης, δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή μπροστά από την είσοδο της Μονής Πεντέλης, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν επίσκεψη και αυτοψία στο Πεντελικό Όρος.
«Η περιβαλλοντική επιβάρυνση θα είναι τεράστια. Το βουνό θα μετατραπεί σε βιομηχανική περιοχή. Αντί για δέντρα, θα 'αναδασωθεί' με τεράστιους μεταλλικούς πυλώνες του δικτύου μεταφοράς του ρεύματος, αποθήκες και κτήρια στη λειτουργία της μονάδες. Οι συνέπειες για το ήδη επιβαρυμένο από τις φωτιές οικοσύστημα θα είναι τραγικές και οι εμπρηστές θα επιβραβευτούν», υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων, στο κείμενό τους.
Το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χαρά Καφαντάρη και Αποστόλης Αλεξόπουλος, καθώς επίσης και εκπρόσωποι δημοτικών κινήσεων και δεκάδες μέλη τοπικών οργανώσεων.
Σημειώνεται ότι η Εκκλησία στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο αντιμετωπίζεται ως «στρατηγικός επενδυτής», έχοντας τη δυνατότητα να αναπτύσσει επενδυτικά προγράμματα με καθεστώς fast track σε εκτάσεις που διαθέτει «περιουσιακά δικαιώματα». Όλα αυτά τη στιγμή που το Πεντελικό Όρος ανήκει σε προστατευόμενη περιοχή και προστατεύεται από το Πολεοδομικό Διάταγμα προστασίας (ΦΕΚ Δ755/88).
 Η σχετική τροπολογία είχε υποβληθεί πριν από ένα χρόνο σε άλλο νομοσχέδιο και είχε αποσυρθεί κάτω από τη γενική κατακραυγή τοπικών φορέων, οικολογικών οργανώσεων και όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που δραστηριοποιούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου