Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ημερίδα για την Αντιμετώπιση της Βίας στα Σχολεία

Στην ημερίδα  της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 στο Ν. Ψυχικό, παραβρέθηκε ο θεματικός Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μούστρης
Θέμα της ημερίδας ήταν: «Οικογένεια - Σχολείο- Κοινότητα: Μαζί στη Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού».
Βασικό συμπέρασμα της ημερίδας ήταν ότι η ενδοσχολική βία, ο εκφοβισμός και τα ναρκωτικά  είναι δυστυχώς υπαρκτό πρόβλημα στα σχολεία και απαιτείται η διαρκής επαγρύπνηση της οικογένειας, του σχολείου και συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την κατά το δυνατόν αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.
Ο Διοίκηση  διακατέχεται από ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα που αφορούν  τα παιδιά και πρωτοστατεί στην εξασφάλιση των συνθηκών και προϋποθέσεων που βοηθούν στην αποτροπή  εκδήλωσης τέτοιων φαινομένων. 
Βρίσκεται καθημερινά  σε επαφή με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Πεντέλης, τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τις Δημόσιες Αρχές και παρέχει την αμέριστη υποστήριξη της για τα θέματα αυτά. Έχει πάντοτε στη διάθεση  των ενδιαφερομένων κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και ειδικούς παιδαγωγούς που προσφέρουν αποτελεσματική  βοήθεια και στήριξη όπου ζητηθεί.

                                          ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου