Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

H τιμολόγηση τροφείων & η Λαϊκή Συσπείρωση

Πρόσφατα σε Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ,  Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του δήμου, προτάθηκε από έναν εκπρόσωπο δημοτικής παράταξης, να συζητηθεί εκ νέου η τιμολόγηση τροφείων, δεδομένης της κακής οικονομικής κατάστασης, που βιώνουν πολλές οικογένειες.
Με αφορμή αυτό, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι όλες οι παρατάξεις εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης:
  Όχι μόνο δεν αντέδρασαν όταν οι κοινωνικές δομές των παιδικών σταθμών, που ήταν υπό την ευθύνη του κράτους - χωρίς να πληρώνουν οι γονείς - μεταφέρθηκαν στους δήμους χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση, αλλά αντίθετα εφάρμοσαν την πολιτική χαρατσώματος των γονιών, στοιχισμένοι πλήρως με τις κυβερνητικές επιλογές.
Συντάσσουν ή υπερψηφίζουν κατά γράμμα τους ετήσιους προϋπολογισμούς τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στο ΔΣ του Νομικού Προσώπου, το μεγαλύτερο έσοδο των οποίων προέρχεται από τα τροφεία των παιδικών σταθμών.
 Κατά την πρόσφατη συζήτηση του κανονισμού λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών συμπεριλήφθηκε άρθρο όπου αναφέρεται η καθιέρωση της υποχρέωσης των γονέων 

για την καταβολή μηνιαίου ποσού, στο πλαίσιο μάλλον της «κοινωνικής πολιτικής» - πολιτικής αφαίμαξης λέμε εμείς - που εφαρμόζει ο δήμος. Φυσικά και τότε ουδείς πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, είχε την παραμικρή αντίρρηση. 
Ξεκαθαρίζουμε ότι θα είμαστε πάντα απέναντι σε τέτοιες κάλπικες ψηφοθηρικές πρακτικές, όχι μόνο γιατί αυτοί που τις εμπνεύστηκαν είναι εκείνοι που βάζουν πλάτη στην εμπορευματοποίηση των θεσμών αυτών, αλλά κυρίως γιατί αποπροσανατολίζουν σκόπιμα από το κύριο, που δεν είναι το αν θα πληρώνει ο γονιός λιγότερα λόγω της κρίσης, αλλά το ποιος θα παρέχει τις δομές αυτές, αν αυτές θα είναι για όλους –εργαζόμενους & άνεργους- και φυσικά το αν ο γονιός θα πληρώνει γενικά.
Η δική μας πάγια θέση είναι ότι οι κοινωνικές δομές, σαν αυτές των παιδικών σταθμών, αποτελούν δικαίωμα κάθε γονιού, υποχρέωση του Κράτους που πρέπει να τις παρέχει δωρεάν σε όλους!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τόσο τους γονείς, όσο και εκείνους που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς, να συνειδητοποιήσουν ότι όπως δεν είχανε μερίδιο στα κέρδη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δεν πρέπει να πληρώσουν στους καιρούς της κρίσης. Να ενώσουν τις φωνές με τη δική μας και να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα σε σύγχρονους και ασφαλείς βρεφονηπιακούς σταθμούς, δωρεάν για όλους!
                              
                        ΣΥΓΧΡΟΝΟI ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΟI ΣΤΑΘΜΟI   
                                               ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου