Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες επιθέσεων εναντίον φτωχών και εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας με το πρόσχημα της φυλετικής καθαρότητας και της δήθεν εφαρμογής του νόμου.  
Οι επιθέσεις από φασιστικές ομάδες που στέλνουν στο θάνατο μετανάστες ή στα νοσοκομεία με σοβαρούς τραυματισμούς, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. 
Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός και ο φασισμός είναι εχθροί της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ο Έλληνας άνεργος, ο νέος μαθητής και σπουδαστής, ο ανασφάλιστος εργάτης, ο κακοπληρωμένος υπάλληλος, ο καταχρεωμένος ΕΒΕ δεν έχουν εχθρό το μετανάστη βιοπαλαιστή, τον εργάτη με διαφορετικό χρώμα, γλώσσα, θρησκεία. Δεν τους κλέβει αυτός το ψωμί από το τραπέζι.
 Τις φασιστικές ομάδες συμπληρώνουν η απάνθρωπη δράση του επίσημου κράτους: Με την επιχείρηση της αστυνομίας "Ξένιος Ζευς" η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ, στα πλαίσια των δεσμεύσεων της χώρας μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συνθήκη Δουβλίνο 2. 
Σε μια διαρκή, σαρωτική "επιχείρηση σκούπα" "καθαρίζει" το κέντρο της Αθήνας από τους μετανάστες τους οποίους με αγριότητα οι αστυνομικές δυνάμεις συλλαμβάνουν και φυλακίζουν ή απελαύνουν. Η άθλια προπαγάνδα που φορτώνει στους μετανάστες την ευθύνη για την ανεργία 
και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο της Αθήνας όχι μόνο αθωώνει την πολιτική της κυβέρνησης και το σύστημα που θρέφει την ανεργία και την εξαθλίωση, αλλά καλλιεργεί την ανοχή στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Στόχος είναι η καλλιέργεια του ρατσισμού και ο αποπροσανατολισμός του λαού από τις κυρίαρχες αιτίες που γεννούν την ανεργία, τη φτώχεια και τη μετανάστευση.
Οι φασιστικές επιθέσεις δεν έχουν στόχο μόνο τους μετανάστες. Σήμερα δολοφονούν μετανάστες, αύριο θα στραφούν ενάντια στο λαϊκό κίνημα, στους φοιτητές και τους εργάτες που αγωνίζονται. Ενάντια σε όλους όσους παλεύουν για μια ζωή με αξιοπρέπεια .
Καταγγέλλουμε τη δράση των κάθε λογής φασιστικών ομάδων - κομμάτων – συμμοριών.
Καλούμε τον ελληνικό λαό
   να τις απομονώσει και να τις καταδικάσει ως την πιο μαύρη έκφραση του απάνθρωπου καπιταλισμού.
   να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στις ναζιστικές συμμορίες και στο σύστημα που γεννά το φασισμό και τσακίζει τη ζωή του
   να μην τρομοκρατηθεί.
Καμία ανοχή στο φασισμό και το ρατσισμό.
Ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν δημιουργούνται ούτε αναπαράγονται στο κενό, γεννιούνται, τρέφονται και αναπαράγονται μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Ο φασισμός και ο ρατσισμός θα πεθάνουν οριστικά μαζί με το σύστημα που τους γεννά.
                                                              Ερνεστίνη Γκιζιάκη
                                                                     Μέλος της
                                                ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου