Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

OXI ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ - ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!

Οι πολίτες του Δήμου της Πεντέλης παρακολουθούν με ανησυχία και αγανάκτηση  τις τελευταίες ημέρες, τα σχέδια που εξυφαίνονται από το υπουργείο υγείας, πάντα κατ εντολή της τρόικα, για κατάργηση και συγχώνευση των νοσοκομείων Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης αντίστοιχα, που λειτουργούν στην πόλη μας.
Δυο νοσοκομειακές μονάδες που εδώ και πολλά χρόνια εξυπηρετούν  με τον καλύτερο τρόπο τους δημότες μας αλλά και τους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής, οδηγούνται σε απαξίωση και ουσιαστικά στο κλείσιμο τους, παρά τις κενές υποσχέσεις που έδωσε ο υπουργός υγείας κ. Γεωργιάδης, σε αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων του δήμου μας που τον επισκέφθηκε. 
Το λουκέτο στο νοσοκομείο Παπαδημητρίου που μπήκε πριν λίγο καιρό, φανερώνει ποια τύχη θα έχουν και αυτά τα νοσοκομεία, οδηγώντας έτσι, στη πλήρη εξαθλίωση τις δημόσιες δομές υγείας της πόλης μας.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αυτά μπαίνουν σε εργασιακές περιπέτειες αφού ένας μεγάλος αριθμός εντάσσεται  στο άθλιο εφεύρημα της διαθεσιμότητας που λειτουργεί ως προθάλαμος για μαζικές απολύσεις ή στην καλύτερη περίπτωση σε δυσμενείς αναγκαστικές μετακινήσεις.

Η Δημοτική κίνηση «ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» και ο επικεφαλής της Αντώνης Φειδοπιάστης, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με τους επιχειρούμενους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας που θα στερήσουν νοσηλευτικά κρεβάτια, εξειδικευμένες κλινικές και μονάδες από τους πολίτες σε μια περίοδο που η προσέλευση στο δημόσιο σύστημα υγείας αυξάνεται ραγδαία λόγω της  βαθιάς οικονομικής κρίσης που μετατρέπεται σε ανθρωπιστική.
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων και καλούμε τους πολίτες της Πεντέλης και των Μελισσίων να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στην επιχειρούμενη κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας της πόλης μας.
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ & Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

                                                    Το Γραφείο Τύπου της

                                                      Πεντέλη Εν Δράσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου