Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

«Επικίνδυνο & κακόγουστο», το συγκρουσιακό δίπολο Στεργίου - Γραφάκου ...

                                    Κατόπιν ενεργειών μου…
                  (Σαν τους παλιούς πολιτευτές…)
Το εκρηκτικό και συγκρουσιακό δίπολο Στεργίου - Γραφάκου αναδεικνύεται σε επικίνδυνο και κακόγουστο, παλαιοκομματικού τύπου, θέαμα που βλάπτει την πόλη και τίποτα καλό δεν προοιωνίζει, αν οι πολίτες παγιδευτούν σ’ αυτό. 
Έτσι και η υπόθεση της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου του Ο.Τ 196, που αφορά στο 1ο δημοτικό σχολείο Μελισσίων και η τελική της έκβαση, εξελίσσεται όπως και σωρεία άλλων υποθέσεων, σε  κόντρα των δύο, λες και οι πολίτες αυτής της πόλης πρέπει να ασχολούνται με τις κοκορομαχίες τους..
Για τη μια πλευρά ,του δημάρχου και των λιβανιστών του, όλα τα καλά  τα κάνει  ο δήμαρχος (μόνο που, ο ίδιος έλαμψε δια της απουσίας του από τη συνεδρίαση του ΣΥΠΟΘΑ της 4ης Ιουλίου 2013, όπου συζητούνταν το θέμα του οικοπέδου. Το ότι παρέστη η κυρία αντιδήμαρχος δεν είναι ισοδύναμο γεγονός!!)
Από το Στεργίου  προέρχονται  τα «κρείττω» κατά τους υμνωδούς της παράταξής του! Μόνο που από το Στεργίου προέρχονται και τα «φαύλα» θα μπορούσε επιεικώς να προσθέσει κάποιος μετά τα όσα αποκαλύφτηκαν  και όχι μόνον στο τελευταίο δημοτικό  συμβούλιο αναφορικά με την είσπραξη  του ΤΑΠ στην Πεντέλη, που επί σειρά ετών εισέπραττε(!!) με δικό του τρόπο ο κ. Στεργίου.
Εδώ  όμως, κατά τον ίδιο,  φταίνε οι άπειροι υπάλληλοι,  ενώ οι ραψωδοί   και οι μελωδοί του έμειναν άφωνοι!! Παντελής έλλειψη ανάληψης ευθύνης. Να τον χαίρονται!!
Για τον κύριο Γραφάκο, τι να πει κανείς; Ευτυχώς που υπάρχει εκείνος!

Αν δεν υπήρχε τι θα γινόταν η πόλη; Προφανώς θα είχε καταστραφεί.!!!
Πολλοί, ασφαλώς, γνωρίζουν και πρώτα απ’ όλους ο ίδιος τον τρόπο που  χειρίσθηκε   τα θέματα όταν είχε την δημοτική αρχή.
Το πως διαχειρίζεται πάντως τη γνώση του ο καθένας είναι δικό του θέμα.
Και  οι δυο, με διαφορετικό προφίλ βέβαια, αλλά με κοινό χαρακτηριστικό το παλαιοκομματικό πρότυπο  πολιτικής φιγούρας δεκαετιών του 50 και του 60 ,διοχετεύουν με  την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, μιας και τα τηλεγραφήματα δεν υπάρχουν πλέον ,ότι τα πάντα γίνονται «κατόπιν ενεργειών τους».
Ε, όχι κύριοι! Φτάνει! Ως εδώ!

 Η υπόθεση του Ο.Τ 196  και του 1ου δημοτικού σχολείου μας αφορά όλους.
Μας αναγκάζετε να πούμε ότι ήμασταν και εμείς στο ΣΥΠΟΘΑ στις 4 Ιουλίου με λόγο και επιχειρήματα.
Ότι δώσαμε χωρίς φόβο, με πάθος τη μάχη στο Δημοτικό συμβούλιο για να μην χαθεί ο χώρος που από  το 1934 είχε παραχωρηθεί στο σχολείο ,ότι πληρώσαμε το τίμημα να υποστηρίξουμε το δημόσιο συμφέρον  με ξεκάθαρο λόγο.
Αν κερδιστεί , όπως ευελπιστούμε, η υπόθεση στο ΣΥΠΟΘΑ, και το οικόπεδο παραμείνει  στο σχολείο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του, πρέπει να πούμε ότι θα οφείλεται και στο συντονισμό ενεργειών των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, που οδήγησε στην επαρκή τεκμηρίωση από τον αρμόδιο διευθυντή κ. Ξανθάκο  τη στιγμή που έπρεπε και για λογαριασμό του σχολείου.
Βεβαίως η παρουσία των κκ Παπακωνσταντίνου, ,
Γραφάκου και  της κας Μπούσουλα  ήταν καθοριστική Φάνηκε σε πολιτικό επίπεδο ,ότι υπάρχει ομοφωνία ,μια γραμμή στο δήμο, κοινό μέτωπο και εγγύηση ότι τα χρήματα υπάρχουν.
Και προφανώς πέρασε απαρατήρητη ή κατέστη άνευ σημασίας η μη παρουσία του κυρίου Στεργίου

Οι παρευρεθέντες τον υποκατέστησαν επάξια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου