Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Απόφαση στο γόνατο ή δείγμα γραφής μιας επερχόμενης πολιτικής

Η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει το σώμα της δημοτικής αστυνομίας  στην κινητικότητα, αν και μοιάζει από πρώτη ματιά σαν μια κίνηση «απελπισίας» παρμένη στο «γόνατο», φαίνεται να εντάσσεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδιασμού που αποσκοπεί σε ακρωτηριασμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Για μας, που η ανάπτυξη και λειτουργία μιας αποκεντρωμένης διοίκησης με αυτονομία  και αυτοδυναμία πόρων και δικαιοδοσία  αρμοδιοτήτων, είναι όραμα λειτουργίας σύγχρονης ευρωπαϊκής  πολιτείας  είναι προφανές ότι τέτοιες αποφάσεις μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους.
Δυστυχώς τελευταία  υπάρχουν σαφή δείγματα γραφής με διάφορες διαρροές στον τύπο ( λ.χ. κατάργηση  δημοτικών νομικών προσώπων, αλλαγή συστήματος προμηθειών),ότι αρχίζει μια αντίστροφη πορεία.
Αντί  για αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, αντί να πάμε το κράτος κοντά στον πολίτη, που η Αυτοδιοίκηση είναι ο πλέον κατάλληλος φορέας να το κάνει, γυρίζουμε στο βαθύ και αρτηριοσκληρωτικό κράτος.

Αν ήταν δυνατόν να κάνουμε τους δήμους υπηρεσίες του κεντρικού βραδυκίνητου μηχανισμού!
Η ΕΓΧΕΊΡΗΣΗ ΝΑ ΠΕΤΎΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΣΘΕΝΉΣ ΑΣ ΠΕΘΑΝΕΙ!
Αυτό δεν  λέγεται Αυτοδιοίκηση αλλά ετεροδιοίκηση.

Δεν είναι πρότυπο λειτουργίας  σύγχρονου ευρωπαϊκού  κράτους ,αλλά κακό αντίγραφο  απαρχαιωμένου  και αποτυχημένου κρατισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου