Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Δ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: θετική η σχεδιαζόμενη δημιουργία «Hospital Τrust»!!!

Στη σύσκεψη της 23ης Ιουλίου μεταξύ υπουργείου Υγείας και δήμου Πεντέλης στις εγκαταστάσεις του υπουργείου, αναφορικά με τις προωθούμενες αλλαγές στη λειτουργία των νοσοκομείων της περιοχής μας, ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου συνόψισε σε πρώτη φάση τις θέσεις του συνδυασμού Ανθρώπινη Πολιτεία, σε όσα παρουσιάσθηκαν από την πλευρά του υπουργού και των  πολιτικών παραγόντων του υπουργείου.
Θεωρούμε, είπε, κατ’αρχή  θετική την σχεδιαζόμενη δημιουργία Νοσοκομειακού  ομίλου (hospital  trust χαρακτηρίστηκε), με πυρήνα το Σισμανόγλειο, υποστηριζόμενο από το Αμαλία Φλέμιγκ και το Παίδων Πεντέλης. Στα πλαίσια αυτά η αναβάθμιση και πλήρης λειτουργία του Παίδων Πεντέλης  είναι άμεση προτεραιότητα.
Αναφορικά με το Φλέμιγκ, η πρόταση για λειτουργία του ως κέντρου αποκατάστασης και ως κέντρου πρωτοβάθμιας περίθαλψης έχει μεν θετικά στοιχεία διότι θα αποσυμφορήσει τη νοσοκομειακή περίθαλψη αλλά δεν πρέπει να υποβαθμιστεί και να απαξιωθεί ο ρόλος και η λειτουργία του.
Εμείς αυτή τη πρόταση την είχαμε υποστηρίξει ως εναλλακτική του κλεισίματος του Παπαδημητρίου, αλλά δυστυχώς  δεν έγινε αποδεκτή.
Εδώ όμως όπως φαίνεται κρύβονται και τα αρνητικά μέρη του εγχειρήματος.
Το Φλέμιγκ που ξέραμε, ως νοσοκομείο με ολοκληρωμένες υπηρεσίες, ίσως δεν θα συνεχίσει να υπάρχει.
Σχεδόν ομολογήθηκε ότι δεν θα εφημερεύει πλέον ως αυτοτελής μονάδα και ότι κάποιες κλινικές θα φύγουν. Όλα βέβαια θα κριθούν στις λεπτομέρειες και στην εξειδίκευση των μέτρων.
Εμείς διατυπώσαμε τη θέση ότι ένα  Φλέμιγκ ισχυρής δυναμικότητας το έχει απόλυτη ανάγκη η περιοχή μας. Διότι μετά το κλείσιμο του Παπαδημητρίου η δυναμικότητα της νοσοκομειακής περίθαλψης έχει υποχωρήσει σημαντικά.
Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου,  χαρακτήρισε θετική τη δέσμευση του Υπουργού ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί  και οπωσδήποτε πρέπει να υπάρξει νέα σύσκεψη για να μας παρουσιασθούν οι τελικές προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου