Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Υπέροχο το Κυκλαδίτικο γλέντι στη Νέα Πεντέλη

Το ραντεβού με το παραδοσιακό πια Κυκλαδίτικο γλέντι  είχε κλειστεί φέτος για το Σάββατο 29 Ιουνίου ο «Σύλλογος Κυκλαδιτών και Φίλων Ν.Πεντέλης», που διοργάνωσε τη «γιορτή της σαρδέλας»
Άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή και την παράδοση των Κυκλαδιτών, η «Γιορτή της σαρδέλας» δεν μπορούσε να λείψει από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος στην Πλατεία της Ν. Πεντέλης  και εκατοντάδες κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της περιοχής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σαρδέλα ψημένη στα κάρβουνα, άφθονο κρασί και βέβαια τραγούδι με βιολιά, λαούτο και παραδοσιακά χορευτικά.
Στην παραδοσιακή γιορτή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πεντέλης  Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Κ. Μανιάτης, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Νέας Πεντέλης κ. Α. Καβουρίδης, η θεματική Αντιδήμαρχος Α. Μπούσουλα, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Πεντέλης κ. Ελ. Κοντουλάκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και λοιποί φίλοι.

Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι  «με ιδιαίτερη χαρά είμαι μεταξύ παλαιών γνώριμων, οι οποίοι ερχόμενοι στην Πεντέλη από τις Κυκλάδες, ζυμώθηκαν  στο Πεντελικό, δουλεύοντας το μάρμαρο, ζυμώθηκαν με την ιστορία  του βουνού.
Τιμούν την Πεντέλη, τιμούν το Πεντελικό βουνό και δεν ξεχνούν τις ρίζες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου