Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Προωθείται ένα άγριο νεοφιλελεύθερο σχέδιο κατάλυσης της Αυτοδιοίκησης

Είναι πλέον προφανές, και στους μη μυημένους, ότι με συνέπεια και μεθοδικότητα προωθείται ένα άγριο νεοφιλελεύθερο σχέδιο κατάλυσης της Αυτοδιοίκησης, ως αυτόνομου διακριτού πόλου του δημόσιου χώρου και μετατροπής της σε διοικητικό μηχανισμό  του κράτους, με περιορισμένες αρμοδιότητες.  
Πλέον ο κίνδυνος δεν είναι αυτός μιας «καχεκτικής» αυτοδιοίκησης, αλλά μιας «κλινικά νεκρής» αυτοδιοίκησης.
Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον ολισθηρό δρόμο των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, των πρόχειρων λύσεων, των αιφνιδιασμών και κυρίως των αυταρχικών και αντιλαϊκών πολιτικών σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα, προχωρεί σε μέτρα που ποτέ δεν συζήτησε με την Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους.
Ήδη συντάσσεται με εντατικούς ρυθμούς το αναθεωρημένο μνημόνιο για να σταλεί στο Eurogroup.
Η  Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί  το μόνιμο «θύμα»,  περιορίζεται συνεχώς  το κοινωνικό της έργο,  συρρικνώνονται οι  υπηρεσίες της, «πληρώνει» τις πολιτικές του Μνημονίου και της Τρόικας.
Η μέχρι σήμερα αποδοχή από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΚΕΔΕ ενός διαρκούς συμβιβασμού είναι μια πολιτική επιλογή που οδηγεί στα σημερινά αποτελέσματα αλλά και στο τέλος του τον δημοκρατικό λαϊκό θεσμό της Αυτοδιοίκησης. 
Οι απολύσεις είναι τώρα στην ατζέντα... σε τρεις δόσεις!!!
Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας:

- 2.400 σχολικοί φύλακες.
- Καθαρίστριες σχολείων και σχολικοί τροχονόμοι...
Η δεύτερη και τρίτη δόση μέχρι τα έλη Αυγούστου και Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, θα αφορούν:
- Τους 3.500 έως 4.000 δημοτικούς αστυνομικούς.
- αλλά και δημοτικούς υπαλλήλους δήμων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και έχουν πλεονάζον προσωπικό από την πρώτη λίστα των 2.741 που έχει αφήσει στο υπουργείο Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
- Με κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Παιδικών Σταθμών, του Αθλητισμού  Πολιτισμού και της Πρόνοιας, με διαδικασίες εξπρές,  μέσω  προεδρικού  διατάγματος θα απολυθούν και οι εργαζόμενοι σε αυτά.
Στα τρία χρόνια της μνημονιακής πολιτικής η Αυτοδιοίκηση πνέει τα λοίσθια. Ο αγώνας μας στην Τ.Α είναι πρώτα από όλα αγώνας επιβίωσης της και στη συνέχεια επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις. Συνεπώς δεν παλεύουμε για τον εξωραϊσμό της βάρβαρης αυτής πολιτικής, αλλά για την πλήρη ανατροπή της. 

Πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα πριν ξεπουλήσουν τα πάντα, πριν διαλύσουν εντελώς την Αυτοδιοίκηση και τη χώρα μας. Απαιτείται άμεσα η συγκρότηση ενός μετώπου Αυτοδιοίκησης, τοπικών κοινωνιών και εργαζομένων, ενός μετώπου αντίστασης και ανατροπής. Ενός μετώπου για την υπεράσπιση των κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων και την αγωνιστική αντίσταση στις διαλυτικές ρυθμίσεις για την εφεδρεία και τις απολύσεις, τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και τη μείωση των μισθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου