Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

H «Aξιολόγηση», oι ποσοστώσεις για το «A. Φλέμιγκ» & τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι...

           Τα ποσοστά της ντροπής στο «Aμαλία Φλέμιγκ»!!!
Σε κρίσιμη φάση έχει μπει ο αγώνας των εργαζομένων στο Δημόσιο σχετικά με την επιχειρούμενη «Aξιολόγηση»...Στην περίπτωση του «Aμαλία Φλέμιγκ», η Διεύθυνση, εφαρμόζοντας τη σχετική εντολή της Διοικήτριας, έβγαλε τα ποσοστά (έκανε δηλαδή τον επιμερισμό)  που πρέπει - υποχρεωτικά - να ακολουθήσουν οι αξιολογητές σ' όλες τις βαθμίδες.
Το ίδιο βέβαια συνέβη και στο Σισμανόγλειο και στο Παίδων.
Υπενθυμίζουμε πως η προτροπή των ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕΔΗΝ ήταν να αρνηθούν οι Υπηρεσιακοί παράγοντες να εκδώσουν τις λεγόμενες ποσοστώσεις. Να θυμίσουμε επίσης και η διαπίστωση  των εργαζομένων ήταν πως η διοικητική ιεραρχία, εκτός λίγων φωτισμένων εξαιρέσεων, θα υπέκυπτε εύκολα στις πιέσεις των διοικήσεων.
Γι' αυτό ο αγώνας για την κατάργηση του νόμου, επρεπε εξ αρχής και αποκλειστικά να περάσει στα χέρια των εργαζόμενων και να συνοδευτεί με πραγματικές κινητοποιήσεις και όχι «ασκήσεις επί χάρτου».
Ας είναι ακόμα και τώρα δεν είναι αργά...
Πάντως ακόμα και σ' αυτές τις συνθήκες, με εκφρασμένη την συνολική αντίθεση στο νόμο χιλιάδων εργαζομένων, η κυβέρνηση έχει στριμωχτεί αρκετά, γι΄αυτό κάνει διάφορες «πιρουέτες» ώστε να παραπλανήσει τους συναδέλφους σχετικά με τις πραγματικές επιδιώξεις της «αξιολόγησης»
Ποιόν όμως μπορούν να πείσουν;
Έφτασε μια μόλις συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τρόικας το Σάββατο, για να αναγκαστεί να επαναβεβαιώσει ο κ. Μητσοτάκης τη δέσμευση για 7.000 απολύσεις Δ.Υ. μέχρι το τέλος του '14. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες δηλαδή. 
Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους, τα ποσοστά της ντροπής είναι τα παρακάτω:




Συνεχίζοντας, να πούμε πως η κυβέρνηση άρον - άρον σέρνει στα δικαστήρια την ΑΔΕΔΥ σε μια προσπάθεια να βγάλει την απεργία - αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης παράνομη και καταχρηστική. Η δικαιοσύνη με καταπληκτική ταχύτητα αναμένεται να βγάλει απόφαση το πολύ μέχρι αύριο Δευτέρα! Όλοι βέβαια καταλαβαίνουμε ποιά θα είναι η απόφαση. Την ίδια στιγμή η Συνδικαλιστική μας ηγεσία αρνείται να βγάλει απεργία -κινητοποίηση περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου! Δηλαδή βρε καρεκλοκένταυροι όποια και να είναι η απόφαση δεν πρέπει να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις; Και μετά τους φταίνε οι εργαζόμενοι!


Εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να αντισταθούμε. Τα δικαστήρια θα κάνουν τη δουλειά τους και η Κυβέρνηση τη δική της. Ξέρουμε πια. Μόνο ο μαζικός επίμονος αγώνας μας μένει και μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Και τον αγώνα αυτό μόνο εμείς μπορούμε να τον δώσουμε.

Εκείνο που χρειαζόμαστε άμεσα είναι συνελεύσεις και αποφάσεις για κινητοποιήσεις. Να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένος ηγεσίες, να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας.
Αναμένοντας τις εξελίξεις, για άλλη μια φορά, να επαναβεβαιώσουμε την απόφασή μας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΏΣΕΙ ΤΑ "ΑΞΙΟΛΟΓΟΧΑΡΤΑ", ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ.
                              ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.
ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ, ΈΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!
                                            ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
 
                                            ΠΗΓΗ:flemig-hospital.blogspot.gr
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου