Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η Ρένα Δούρου «1η εθελοντής πυροπροστασίας» & στα δάση του Βόρειου τομέα Αττικής!!!

Σπουδαία μεταγραφή για τον Στρατάρχη - Καψάλη.
Όπως το πάει η Ρένα Δούρου(εδώ με τη νέα φανέλα),
σε λίγο θα διανείμει & τρόφιμα στην «Εστία»  του
«Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης»
Στην δήλωση αυτή προέβη μέσω Tweet, o νέος Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, τον οποίο το Δελτίο Τύπου της κ. Ρένας Δούρου ούτε καν ανέφερε εάν θα συμμετείχε στην πρωινή ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Πεντέλης, για συνολική ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα πυροπροστασίας του Πεντελικού Όρους κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την 26η Ιουνίου υπό την προεδρία του δημάρχου Πεντέλης, Δ. Καψάλη - Στεργίου, μετείχε τελικά ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα κ. Γιώργος Καραμέρος, η Βουλευτής κ. Χαρά Καφαντάρη(ναι αυτή που ωρυόταν για το εργοστάστιο Αεριοποίησης ΒΙΟΜΑΖΑΣ στο Βουνό της Πεντέλης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) & Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, ο Διοικητής Π.Υ Αθηνών Αρχιπύραρχος Μιχάλης Ανδρεόπουλος, ο Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Ηλίας Τσιαπούρας, ο Διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού σταθμού  κ.  Γιάννης Καρακώστας, ο Δασάρχης Πεντέλης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δήμαρχοι όμορων Δήμων, Εθελοντές δασοπυροσβέστες& υπηρεσιακοί παράγοντες.
Καμμία αναφορά εάν συμμετείχε δια εκπροσώπων, η πολλά υποσχόμενη προεκλογικά «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΒΟΥΝΟ»,
που ήταν «ΠΥΡ & ΜΑΝΙΑ» με τον Στρατάρχη, ισχυριζόμενη πως η «κάθε μορφή θερμικής επεξεργασίας απορριμμάτων (σκουπιδιών, βιομάζας, κλπ) με τη μορφή καύσης, πυρόλυσης ή αεριοποίησης ανακυκλώνει την περιβαλλοντική ρύπανση»...
Βρε μπας&ενεγράφησαν και τούτοι στο «Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης» του ΚΑΨΑΛΗ-ΣΤΑΝ;
Αγαπητέ κ. Α. Φειδοπιάστη επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Πολιτών «ΠΕΝΤΕΛΗ εν ...ΥΠΝΩΣΕΙ», πέρσι τέτοια εποχή σε ειδική - έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύσσωμη η Αντιπολίτευση(του κ. Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου συμπεριλαμβανομένου), δεν καταγγέλλατε τον Στρατάρχη για τον τρόπο με τον οποίο παραχώρησε και ανέθεσε την ευθύνη και την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο «Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης»;


Να σας υπενθυμίσω λοιπόν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζονταν τότε ότι το Εθελοντικό Κλιμάκιο απαρτίζεται κυρίως «από νυν Δημοτικούς Συμβούλους, υπαλλήλους του πρώην Δήμου Πεντέλης & μέλη των οικογενειών τους» & πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο αποτελεί «Όχημα εκμαυλισμού συνειδήσεων και ψηφοθηρίας στην Πεντέλη», κάτι που αποδείχτηκε πανηγυρικά την προεκλογική περίοδο!

Εσείς δε προσωπικά σε ένα πολιτικό ενδεχομένως ξύπνημά σας, λέγατε τα εξής ενδιαφέροντα:«...Σημασία έχει και το έχουμε πει και παλιότερα, ακόμα & στον απολογισμό του Δημάρχου, ότι το κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργεί μέσω του Δήμου και δεν λειτουργεί νόμιμα. Δεν υπάρχει διαφάνεια και δεν υπάρχει εικόνα στο πώς και πού μοιράζονται τα τρόφιμα»!!! ΑΛΛΑΞΕ  ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ & ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΜΕΝ;;; Και τώρα εμφανίζεστε με φανέλες του αυτοαποκαλούμενου Εθελοντικού Κλιμακίου!!!
Τι  ενόργανη πολιτική γυμναστική είναι τούτη; Εχετε ξεπεράσει σε πιρουέτες την Ολγα Κόρμπουτ & την Νάντια Κομανέτσι, ακόμα & τις κωλοτούμπες του ΚαρατζαΦΥΡΕΡ... ΕΛΕΟΣ!!!
Η Ρένα Δούρου, σύμφωνα με την ανάρτηση που έγινε στο προσωπικό της ιστολόγιο, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η πυροπροστασία πρέπει πρωτίστως να στηρίζεται στην πρόληψη και δευτερευόντως στην καταστολή, για αυτό και οφείλει να δίνει έμφαση τόσο στον κεντρικό όσο και στον περιφερειακό σχεδιασμό, μειώνοντας έτσι όσο το δυνατόν περισσότερο τις πιθανότητες ανάφλεξης». «Αυτό σημαίνει ορθολογική διαχείριση, επαρκή φύλαξη, αλλά&αυστηρό νομικό πλαίσιο προστασίας των δασικού χαρακτήρα εδαφών».
 «Η κεντρική εξουσία διαχρονικά αλλά και η σημερινή κυβέρνηση ειδικά, έχουν σοβαρές ευθύνες για τις θεσμικές ελλείψεις και τον ελλειμματικό σχεδιασμό και πόρρω απέχουν από το να επιτελούν ένα έργο που να ανταποκρίνεται στις ευσυνείδητες προσπάθειες του πυροσβεστικού σώματος, των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας των δήμων, συνδέσμων όπως ο ΣΠΑΠ καθώς και των εθελοντικών οργανώσεων».
 
 



 
 
Οπου γάμος & χαρά ο Φώτης Χρυσικός πρώτος!!! Πότε με τον Alexi Τσίπρα σε περιοδείες στα Νοσοκομεία,
 την άλλη με την Ρενα Δούρου για πυροπροαστασίες... Αναμφισβήτητα το παιδί για όλες τις ... «καλές δουλειές»!

«Το γεγονός ότι στην Αττική, που περιβάλλεται από σπουδαίας σημασίας ορεινούς όγκους, δεν έχει γίνει τίποτε για την Πάρνηθα ενώ έχουν αναρτηθεί μόνο 6 δασικοί χάρτες, με εκείνους της Πεντέλης, της Νέας Πεντέλης και του Μαραθώνα, να είναι κυρωμένοι κατά το μέρος που δεν είχαν ενστάσεις, δεν δημιουργεί ιδιαίτερη αισιοδοξία».

«Σήμερα, συνέχισε η Ρένα Δούρου, χρειαζόμαστε στελέχωση και ενίσχυση των δασικών υπηρεσιών, των Διευθύνσεων δασών, προκειμένου να συνταχθούν και να αναρτηθούν οι Δασικοί χάρτες για όλα τα δάση της Αττικής, ορθή δασική διαχείριση που θα αποτρέπει τη συσσώρευση βιομάζας στα δάση, η οποία μπορεί να αποδώσει οφέλη στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες. Καθώς και ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία από το 1997 έχει αναλάβει την δασοπυρόσβεση».
Τέλος, η εκλεγμένη περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη χθεσινή εσπευσμένη ψήφιση από το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής του νομοσχεδίου για την χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση.
«Η κυβέρνηση με το πρόσχημα της μνημονιακής υποχρέωσης και στο όνομα μιας στρεβλής αντίληψης για την ανάπτυξη, απορρυθμίζει τις όποιες δικλείδες προστασίας του κοινωνικού ιστού και του περιβάλλοντος, δίνονται ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες στην κεντρική διοίκηση σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη από τη γη, ανεξέλεγκτων ιδιωτικών συμφερόντων».
Κατόπιν η Ρένα Δούρου επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΠΑΠ, το Κέντρο επιχειρήσεων του Δήμου Πεντέλης καθώς και πυροφυλάκιο της Πεντέλης.
Το «Στρατιωτικό» Δελτίο Τύπου που λάβαμε από τον Δήμο Πεντέλης αφου διευκρινίζει ότι «η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της νεοεκλεγείσασας Περιφερειάρχου Αττικής», αναφέρει ότι ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης την υποδέχθηκε εγκαρδίως στο Δημαρχείο Πεντέλης.
Στη συνέχεια ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών  Πολιτικής Προστασίας  Πεντέλης ενημερώνοντας την κ. Ρένα Δούρου, αναφέρθηκε στο Πεντελικό περιβάλλον, το οποίο όπως είπε, τα τελευταία χρόνια έχει  αλλάξει  από την έλλειψη και λειτουργία ενός προηγμένου κρατικού συστήματος πολιτικής προστασίας (πυροπροστασία- πυρασφάλεια), με βάση την πρόληψη
Στην συνέχεια ανέπτυξε με παράλληλη προβολή διαφανειών τη στρατηγική, λειτουργία και το έργο της  υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας & του Εθελοντισμού, υλοποιώντας την πρόληψη με επιτήρηση και άμεση επέμβαση. 
Ανέλυσε επίσης όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί για την αντιπυρική περίοδο καθώς και τις σημαντικότερες δράσεις και εθελοντικές συνέργειες, στην ζώνη ευθύνης του ΔήμουΣτη συνέχεια ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης ξενάγησε την Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες της «στα πεδία δράσης» και συγκεκριμένα στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης (Κ.ΕΠΙΧ), στον όρχο των πυροσβεστικών μέσων Πολιτικής Προστασίας, στο  Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, στις υδατοδεξαμενές πλήρωσης ελικοπτέρων πυρόσβεσης και στο πυροφυλάκιο στην περιοχή  Μικρής Καλλιθέας.
Στην πρώτη σύσκεψη η οποία όπως υπογραμμίζει το «στρατιωτικό» Δελτίο Τύπου, έγινε σε κλίμα συνέργειας καταγράφηκαν και τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι στην οργάνωση και ομαλή λειτουργία της πολιτικής προστασίας,  από τις τοποθετήσεις και των  άλλων εμπλεκομένων φορέων.   

         
                   ΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΘΑ ΣΩΘΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΝΑΔΟΥΡΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ!!!

         
   Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΗΣ «ΠΕΝΤΕΛΗ εν ΔΡΑΣΕΙ»(ή ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ;) &
            ΤΗΣ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
                                            ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΒΟΥΝΟ», ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου