Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Δύο φορές το μήνα υποχρεούται να παρουσιάζεται στο Α.Τ. Πεντέλης, ο Βασίλης Μηλιώνης της «Energa - Hellas Power»!

Μπορεί να χρωστά στο Δημόσιο 150 εκατ. €, εξακολουθεί ωστόσο να  κάνει την ζωή του στην Μύκονο!!!
Αφού γιόρτασε τον ερχομό του νέου έτους στην Παλαιά Πεντέλη, στην εντυπωσιακή βίλα - «φρούριο» που βρίσκεται στην πλαγιά του Πεντελικού Βουνού που εκείνο το βράδυ φωταγωγήθηκε για να υποδεχθεί τους υψηλούς καλεσμένους του, ο μέχρι πρότινος προφυλακισμένος και βασικός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της «Energa - Hellas Power» Βασίλης Μηλιώνης... ξαναχτύπησε διοργανώνοντας αυτήν την φορά στην Μύκονο ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό πάρτι για τα γενέθλιά του!!!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η γιορτή κράτησε μια εβδομάδα και μεταξύ άλλων προσέφερε στους 30 καλεσμένους του τη διαμονή και τη μετακίνησή τους στο Νησί των Ανέμων
Οπως σημειώνει το protothema.gr» το συνολικό κόστος του πάρτι του Βασίλη Μηλιώνη άγγιξε τις  100.000 ευρώ, όσο δηλαδή ήταν το ύψος της χρηματικής εγγύησης που χρειάστηκε να καταβάλει για να αφεθεί ελεύθερος.
Στο αναλυτικό ρεπορτάζ καταγράφονται οι παραδόσεις των κιβωτίων με τα ποτά (σαμπάνιες, βότκα, τεκίλα) στις νοικιασμένες βίλες και σημειώνεται ότι για την ενοικίαση τεσσάρων jeep από την εταιρεία Mykonos Cars το κόστος υπολογίζεται σε 7.500 ευρώ.
Ακόμη, περιγράφονται διάλογοι και στιχομυθίες στην παραλία, όπου γνωστοί και φίλοι εύχονται στον κ. Μηλιώνη «ποτέ ξανά στη φυλακή»!!!
Υπενθυμίζεται ότι ο  Βασίλης Μηλιώνης είναι ένας από τους βασικότατους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο της Energa Hellas Power»
Σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη η Energa - Hellas Power  ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο κατά 152 εκατ. ευρώ, καθώς έπαιρνε το χαράτσι για τα ακίνητα από τους πελάτες της και, αντί να το αποδίδει στο κράτος, το έστελνε στο  εξωτερικό σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
Ακόμη, περιγράφονται διάλογοι και στιχομυθίες στην παραλία, όπου γνωστοί και φίλοι εύχονται στον κ. Μηλιώνη «ποτέ ξανά στη φυλακή».
Και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, αυτός τους διαβεβαιώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ότι η υπόθεσή του είναι τελειωμένη...
Προφυλακίστηκε και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε έως τη δίκη με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και η υποχρέωσή του να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης δύο φορές το μήνα...

Υ.Γ.: Οπως φαίνεται, ο Βασίλης Μηλιώνης δεν είναι ύποπτος φυγής και έτσι δεν του επεβλήθη ούτε κατ' οίκον περιορισμός, ούτε προφυλακίστηκε.

                                       Ο δρόμος προς την προφυλάκιση
Από το ρεύμα στο... μπλακάουτ
Στις 3 Νοεμβρίου 2012 ο Βασίλης Μηλιώνης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή, ως κατηγορούμενος για την υπόθεση του μεγάλου σκανδάλου της Energa και Hellas Power, των δύο εταιρειών που μπήκαν στην αγορά ενέργειας και πήραν μερίδιο από το πελατολόγιο της ΔΕΗ. Μετά τη συμπληρωματική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου κατηγορήθηκε για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Μαζί του προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Αχιλλέας Φλώρος της Energa, ο Αριστείδης Φλώρος και ο Στέφανος Σιαφάκας. Η προφυλάκισή τους κράτησε μέχρι τις 23 Μαΐου 2013, οπότε αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή χρηματικής εγγύησης, που κυμαινόταν από 50.000 έως 200.000 ευρώ. Η εγγύηση του Μηλιώνη ήταν 100.000 ευρώ.
Οι δύο εταιρείες, Energa και Hellas Power, εισέπρατταν αλλά δεν απέδιδαν τα ποσά που αναλογούσαν στο Δημόσιο. Παρακράτησαν ακόμα και τις εισφορές της Εφορίας! Μάλιστα βρέθηκε ότι τα χρήματα αυτά είχαν διαβιβαστεί σε λογαριασμούς στην Ελβετία.
Η ζημιά για το Δημόσιο και τη ΔΕΗ εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.
Η έρευνα που ακολούθησε εντόπισε πλήθος παρανομιών και διακίνηση «μαύρου χρήματος». Εντοπίστηκε μέχρι στιγμής υπεξαίρεση 152 εκατ. ευρώ των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Και η έρευνα συνεχίζεται...
Εδώ ο Β. Μηλιώνης με την νυν Ευρωβουλευτή Ευα Καϊλή 
Το ξεκίνημα
Η σταδιοδρομία του Βασίλη Μηλιώνη άρχισε σε ηλικία μόλις 25 ετών, όταν εργάστηκε στην Clarksons London, Oil and Gas Trading Department, καθώς επίσης και στην οικογενειακή Teletrans Group of Companies από τον Νοέμβριο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του 2007.
Στις αρχές του 2008 αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση της Blue Aegean Energy, η οποία μετονομάστηκε έναν χρόνο μετά σε Aegean Power και αργότερα σε Hellas Power.
Τότε τα σχέδια του νεαρού Μηλιώνη έκαναν λόγο για 500.000 πελάτες, από 120.000 που είχε, προώθηση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους Αγίους Θεοδώρους ισχύος 119 MW, που ουδέποτε προχώρησε, ίδρυση θυγατρικών εμπορικών σε Τουρκία και Ρουμανία και παροχή ηλεκτρικού, τηλεφώνου και Ιντερνετ.
Η εταιρεία του Μηλιώνη είχε συνάψει στρατηγική συνεργασία με το δίκτυο καταστημάτων Γερμανός του Ομίλου ΟΤΕ. Μάλιστα είχε εκφράσει ενδιαφέρον και για αγορά κάποιας μονάδας της ΔΕΗ, σε συνεργασία με κάποιον άλλο επενδυτή, εφόσον το ελληνικό Δημόσιο αποφάσιζε να πουλήσει σε κομμάτια την εταιρεία. Η σταδιοδρομία αυτή στον χώρο της ενέργειας διακόπηκε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο. Ο επίλογος αυτής της απίστευτης ιστορίας θα γραφτεί στα δικαστήρια.

ΑΠΟΡΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: Ο Βασίλης Μηλιώνης έχει οικογενειακή σχέση με το άλλο εξωτικό & οικολογικό φρουτο του ΠΑΣΟΚ Σταύρο Μηλιώνη, ιδρυτή & Προέδρου του ΚΕΑΝ(Κύτταρο Εναλλακτικής Αναζήτησης Νέων), με το οποίο συνεργάστηκαν στενότατα οι Δήμοι Περντέλης και Αμαρουσίου;
Το ρωτάμε γιατί στο πρώτο Δ.Σ. του ΚΕΑΝ συμμετείχε όλως τυχαίως και η αδελφή της Ευας Καϊλή... .Mανταλένα Καϊλή,  ως Αντιπρόεδρος αυτής εξαιρετικής ΜΚΟ, που εν μία νυκτί έγιναν εργολάβοι και προσλάμβαναν εργαζόμενους για λογαριασμό των Δήμων ...
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ: 
Σταύρος Μηλιώνης - Πρόεδρος - smilionis@kean.gr
Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εκπαιδεύτηκε στο Training Institute του Μονάχου στις Τηλεπικοινωνίες & μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.
Εργάστηκε στη SIEMENS στο DIP σαν Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών (Software Engineer) και αργότερα στη ίδια εταιρεία σαν Account manager στις πωλήσεις Τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Από το 2002 εργάζεται για την OTEGLOBE στο τμήμα Διεθνών Πωλήσεων και από το 2004 στον ΟΤΕ σαν Key Account Manager στη Γενική Διεύθυνση Εγχώριων Παρόχων.
Σήμερα είναι Υπεύθυνος Δημοσίου τομέα και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην ΟΤΕGLOBE.
Από τον Μάιο του 2011 είναι Πρόεδρος του Οργανισμού Δίοικησης και Διαχείρισης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"
Κοινωνική Δράση
- Γεν.Γραμματέας Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ( 2010-τώρα)
- Mέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.ΣΤΑ.ΜΕ (2008-2010)

- Μέλος της συντονιστικής επιτροπής της καμπάνιας των 800 ΜΚΟ για το Σύνταγμα(!!!)
- Μέλος του Δ.Σ. του ΔΕΡΑ( ΑΘΗΝΑ 984)( 2007-2010)
- Μέλος του Δ.Σ. του Ourpark και
το 2006 ήταν υπψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό
 του Κώστα Σκανδαλίδη ''Η Αθήνα Αλλά-Ζει''.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου