Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ»: ΟΧΙ στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη «αξιολόγηση»

Εργαζόμενοι ,εργαζόμενες του Δήμου Πεντέλης, η ώρα της αλήθειας έφτασε ,η αξιολόγηση που επιβάλει η Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ,σε αγαστή συνεργασία με την Ε.Ε. και την Τρόικα αλλά και με την ανοχή  η και κάλυψη των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου και σωματείων ,συνδικάτων που ελέγχονται από τα κόμματα αυτά όπως η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους σε γενικό ξεσηκωμό.
Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη  υποστεί βαριά πλήγματα στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα τους Δεν πάει άλλο!!!
Είναι η ώρα της ανασύνταξης και της αντεπίθεσης με πρώτο βήμα την ΑΠΕΡΓΙΑ που πρέπει να είναι καθολική ...
Λέμε ΟΧΙ στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση
Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης, καταθέτουμε τα έντυπα στα σωματείο μας.
Καλούμε προϊσταμένους και διευθυντές να μη γίνουν αξιολογητές και να μην προχωρήσουν στον επιμερισμό του 15%
Όχι στη διάλυση των κοινωνικών δομών. Απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.    
Έξω οι ΜΚΟ και οι ΚΟΙΝΣΕΠ από τις κοινωνικές υπηρεσίες!!!
Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες μειώσεις στους μισθούς, νέα χαράτσια και φοροληστεία, νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ.
Εργαζόμενοι/ες στο δήμο Πεντέλης, μην εμπιστεύεστε  τα παπαγαλάκια της διοίκησης και τις μεγαλοστομίες του Δημάρχου για, «υποστήριξη των δίκαιων και ... ΝΟΜΙΜΩΝ εργασιακών δικαιωμάτων», όπως είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ενώ δεκάδες δημοτικά συμβούλια έχουν εκδώσει ψηφίσματα άρνησης για την αξιολόγηση ο κ. Στεργίου μαζί με τους δημοτικούς του συμβούλους , με μια πρόταση και με περίσσιο κομπασμό και κοροϊδία ξεμπέρδεψε με ένα ζήτημα που αφόρα την ύπαρξη σας σαν εργαζόμενους.
Ακριβώς γιατί θα προχωρούσε στην αξιολόγηση που το κόμμα του, η ΝΔ ,είναι αποφασισμένο να προωθήσει  προκειμένου να εξαϋλωθεί το 15% των εργαζόμενων και να πάμε στις Ιδιωτικοποιήσεις στους ΟΤΑ που είναι και ο τελικός στόχος.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ήταν η ΜΟΝΗ παράταξη που δεν ψήφισε την καταφανώς περιπαικτική και άπειρα υποκριτική πρόταση –ψήφισμα του κ. Στεργίου .Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος και η παράταξη του δουλεύουν τους εργαζόμενους ,που τρομοκρατούν όσους διανοούνται να αντιδράσουν (ΕΔΕ ) η ακόμα και να τους καθυβρίζουν δημόσια .
Είναι όμως και ευθύνη και καθήκον των εργαζόμενων να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ.
Να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση των Εργαζόμενων του Δήμου ξεπερνώντας και το Δ.Σ . του Σωματείου που με ευθύνη του άφησε επί 4 χρόνια ακέφαλους και απροστάτευτους τους εργαζόμενους μη κάνοντας εκλογές αλλά και χωρίς Γενικές Συνελεύσεις ενημέρωσης και οργάνωσης τους .
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο, να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να μην υποκύψει κανένας.
Να ξεφύγουν από διλήμματα, αυταπάτες που δηλητηριάζουν τη συνείδηση τους και τους παραπλανούν.
Να ξεπεράσουν με αποφασιστικότητα την τρομοκρατία και τον εμπαιγμό της διοίκησης
Να βγάλουν συμπεράσματα
ΓΙΑΤΙ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή  και αντεργατική επίθεση.
Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου