Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ξεκινούν το πλιάτσικο από την «Πτέρυγα Μπόμπολα», οι «τσεκουράτοι» Δωσίλογοι του βορ...Βορίδη!

Στις 9:30 π.μ. όλες & όλοι στην «Πτέρυγα ΜΠΟΜΠΟΛΑ»
(Λ. Πηγής & Ζαϊμη στα Μελίσσια), για να αποτραπεί 
η αρπαγή του μηχανήματος οστικής πυκνότητας
             ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ»
Κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής, συνάδελφοι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, εκπρόσωποι του Τύπου και ΜΜΕ.
Μόλις δύο ημέρες μετά από την μεγάλη συγκέντρωσή μας στην πλατεία του Αη- Γιώργη στα Μελίσσια, στον απόηχο των καταγγελιών μας για το επιχειρούμενο κλείσιμό του, μέσω της κατάρρευσης και της απαξίωσης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, απάντησε με μια επιχείρηση - αστραπή, χθες 14 Ιουλίου, ξηλώματος του μηχανήματος οστικής πυκνότητας από την Πτέρυγα Μπόμπολα.
Το Σωματείο με τους λιγοστούς πια εργαζόμενους, αλλά ευτυχώς με τη συμπαράσταση κατοίκων της περιοχής, απέτρεψαν την επιχείρηση αυτή της αρπαγής, βασιζόμενοι και σε  κωλύματα και παραλείψεις στην τυπική διαδικασία.
(Βλέπετε το πλιάτσικο δεν καταλαβαίνει από...διαδικασίες)
Επειδή ξέρουμε ότι θα επανέλθουν!
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στις 9:30 π.μ. στην «Πτέρυγα ΜΠΟΜΠΟΛΑ» (Λ. ΠΗΓΗΣ & ΖΑΪΜΗ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ), ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ!
Ενημερωτικά να σημειώσουμε, πως το μηχάνημα αυτό χρησιμοποιείται για εξετάσεις, κυρίως για την οστεοπόρωση και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και αναγκαίο στην ευρύτερη περιοχή και σε όλο το Βόρειο άξονα της Αττικής.  Πρόκειται για μηχάνημα σύγχρονο και σε πλήρως λειτουργική κατάσταση. Ήταν εγκατεστημένο στην «Πτέρυγα Μπόμπολα» και δούλευε στα πλαίσια του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος.
Από πέρυσι τον Αύγουστο, με το μεγάλο κύμα της διαθεσιμότητας σταμάτησε τη λειτουργία του λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς «άδειασε» ουσιαστικά ολόκληρη η Πτέρυγα.
Από τότε και μέχρι σήμερα παραμένει σε αδράνεια, παρά το γεγονός ότι η Διευθύντρια του αρμόδιου τμήματος ζητάει επίμονα και επανειλημμένα να μεταφερθεί στην «Πτέρυγα Τσαγκάρη» (Κεντρικό κτίριο «Αμαλία Φλέμιγκ» ) όπου έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος.
Έχουμε στο νοσοκομείο και εξειδικευμένο προσωπικό και πλήρη δυνατότητα αξιοποίησης του μηχανήματος.
Γιατί παραμένει κλειστό επί ένα χρόνο, ενώ παρακαλάμε κυριολεκτικά, εργαζόμενοι και ασθενείς για τη λειτουργία του;
Πολύ περισσότερο που δεν υπάρχουν πολλά τέτοια μηχανήματα στα δημόσια νοσοκομεία, για να εξυπηρετούν τους ασθενείς δωρεάν, με το ταμείο τους κλπ.
Μετά τις καταγγελίες μας, ο κ. Κοντοζαμάνης (Διοικητής 1ης ΥΠΕ), αποφάσισε πως το μηχάνημα έπρεπε να φύγει από το «Αμαλία Φλέμιγκ» για...να μη σκανδαλίζει! Πράγματι, καθόλου δε βόλευε εκεί που ήταν, με τους εργαζόμενους να φωνάζουν «Φέρτε να κάνουμε εξετάσεις στον κόσμο»  ενώ ο στόχος ήταν και είναι, η απαξίωση και τελικά το λουκέτο στο «Αμαλία Φλέμιγκ».
Με απόφασή του λοιπόν, πριν μερικούς μήνες, αποφάσισε να το μεταφέρει στο «Αγία Όλγα» τάχα για «αξιοποίηση". Μετά την αντίδραση τότε, όχι μόνο του Σωματείου αλλά και της Διοικητικής ιεραρχίας η απόφαση «πάγωσε" και υποτίθεται πως προχωρούσε το σχέδιο εγκατάστασης και λειτουργίας του στο κεντρικό κτίριο του «Αμαλία Φλέμιγκ».
Στην πραγματικότητα, όπως αποδείχτηκε, ήταν όλα «στάχτη στα μάτια».
Σε αγαστή συνεργασία λοιπόν με την παρούσα διοίκηση, κανόνισαν σήμερα, την αιφνιδιαστική αρπαγή του μηχανήματος αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι πληροφορίες μας λένε πως θα επιχειρήσουν, περισσότερο οργανωμένοι αύριο.
Επειδή ξέρουμε πως η μεταφορά στο «Αγία Όλγα»  είναι προσχηματική, επειδή ξέρουμε πως το όλο σχέδιο εντάσσεται στην επιχείρηση κατάρρευσης και κλεισίματος του Νοσοκομείου, επειδή ξέρουμε πως τα θύματα αυτής της πολιτικής θα είμαστε όλοι εμείς, εργαζόμενοι και ασθενείς, που δεν θα βρίσκουμε όχι εργαστήριο για εξετάσεις αλλά ούτε ράντζο σε διάδρομο...
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,
ΣΤΙΣ 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ "ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ" ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ, ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.
ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου