Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφική του Βασίλη Βαγιάννη

Πενήντα χρόνια ζωγραφικής, σαράντα χρόνια εκθέσεων για τον διακεκριμένο ζωγράφο, Βασίλη Βαγιάννη, που αυτές τις ημέρες παρουσιάζει τα έργα του στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη.
«Πηγές μου είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα με όλο της το πλούσιο περιεχόμενο. Με την ιστορία της, με την ποίησή της.
Έχω δουλέψει και πολλά έργα με τα παιδιά μου, αλλά κυρίως βάζω κοπέλες μέσα σε παραδεισένιους χώρους, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι πρότυπα ενός άλλου μεταφυσικού κόσμου», δήλωσε ο ζωγράφος.
Στα εγκαίνια της έκθεσης που έγιναν στις 2 Ιουλίου έδωσαν το «παρών» φίλοι του κ. Βαγιάννη που θαύμασαν τα έργα του.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 6 Ιουλίου και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα έργα του καταξιωμένου Έλληνα ζωγράφου κατά τις  ώρες  5:00 μ.μ. έως τις 10:00 μ.μ.

                           Το βιογραφικό του Βασίλη Βαγιάννη
Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Σε μικρή ηλικία, όταν εγκαταστάθηκε η οικογένειά του στην Αθήνα, ξεκίνησε η σχέση του με τη ζωγραφική. Τα πρωτόλεια έργα του έγιναν σε χαρτόνια, όστρακα και ξύλινες επιφάνειες.
 Όταν τέλειωσε το Λύκειο πήγε στο Παρίσι, όπου σπούδασε Φυσική, Χημεία και Οικολογία φοιτώντας παράλληλα στη Σχολή Καλών Τεχνών.
Το έτος 1974 πραγματοποίησε στο Παρίσι τη πρώτη ατομική έκθεσή του. Στη συνέχεια ακολούθησαν 50 περίπου ατομικές εκθέσεις σε πόλεις των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Ντιτρόιτ), του Καναδά (Τορόντο), της Γερμανίας (Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Φραγκφούρτη), της Κύπρου (Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα, Πάφος), στο Παρίσι, στο Λονδίνο και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει λάβει μέρος και σε ομαδικές εκθέσεις.
Τα μέσα μαζικής επικοινωνίας (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί) σε όλα τα μέρη του κόσμου όπου παρουσιάστηκε, έχουν ασχοληθεί εκτεταμένα με εγκωμιαστικά και επαινετικά σχόλια για την εικαστική του εργασία. Έχει επίσης αποσπάσει επιδοκιμαστικές κριτικές και βραβεία.
Σκηνογράφησε παραστάσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στη Γαλλία και σε Δήμους της Αττικής.
Έχει βιογραφηθεί από τρεις εγκυκλοπαίδειες τέχνης μεταξύ των οποίων «Οι Έλληνες Ζωγράφοι» των εκδόσεων ΜΕΛΙΣΣΑ.
Το 2003 έγινε δεκτός από το Υπουργείο Πολιτισμού ως μέλος του επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.
Οι γνώσεις του στην εικαστική τέχνη συμπληρώθηκαν με επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και με τη μελέτη της παραδοσιακής τέχνης σε 27 χώρες όπως η Κίνα, το Μεξικό, η Ινδονησία, η Ινδία, το Νεπάλ, η Ρωσία, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ελβετία, η Ολλανδία, η Αγγλία και άλλες.
Ζει, εργάζεται και εκθέτει τα έργα του στον εκθεσιακό χώρο που έχει δημιουργήσει στο Μαρούσι.
Η ζωγραφική του Βασίλη Βαγιάννη έχει επηρεαστεί από το ρομαντισμό, τις αρχέγονος μνήμες, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τα Αιγαιοπελαγίτικα θέματα, την πρόσφατη ιστορία, τις ηρωικές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας καθώς και  από την ποίηση αναγνωρισμένων Ελλήνων ποιητών
 
                                                 ΠΗΓΗ:www.star.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου