Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Στάχτη στα μάτια από την ΔΕΗ του Αρθούρου, μπροστά στην λαϊκή κατακραυγή

Το «Κίνημα Δεν Πληρώνω», δίνει εδώ και 2,5 χρόνια μία τιτάνια μάχη ενάντια στην δολοφονική συμπεριφορά της ΔΕΗ και της κυβέρνησης.
Αυτός ο αγώνας συνίσταται στις χιλιάδες επανασυνδέσεις ρεύματος, στις δεκάδες διαδηλώσεις σε υποκαταστήματα και κεντρικά της ΔΕΗ, στα μπλοκαρίσματα διαγωνισμών ανάθεσης εντολών αποκοπής ρεύματος σε γραφεία εργολάβων και κυρίως στο ανατρεπτικό πολιτικό περιεχόμενο του αγώνα μας, που περιβάλλει όλες αυτές τις δράσεις.
Αυτός ο πολυμέτωπος αγώνας μας, σε συνδυασμό με την έντονη κοινωνική κατακραυγή που προκάλεσε το συγκλονιστικό γεγονός του θανάτου της 13χρονης Σάρας, που ήρθε να προστεθεί στον χαμό των δύο φοιτητών από τη Λάρισα, καθώς και στον θάνατο του συνανθρώπου μας από την Ξάνθη που ζούσε συνδεδεμένος με συσκευή οξυγόνου μέχρι η ΔΕΗ να του κόψει το ρεύμα, οδήγησαν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μας ρίξει στάχτη στα μάτια, με δήθεν μέτρα για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Το «Κίνημα Δεν Πληρώνω», είναι αδιάψευστος μάρτυρας του γεγονότος, ότι η αδιαλλαξία και η δολοφονική συμπεριφορά της ΔΕΗ και της κυβέρνησης όχι μόνον δεν περιορίζεται, αλλά εντείνεται περαιτέρω.
Τις τελευταίες ημέρες, παρά τις πομφόλυγες της κυβέρνησης για δήθεν μέτρα προστασίας, το Κίνημά μας έχει δεχθεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα από συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και που η ΔΕΗ τους κόβει κυνικά το ρεύμα δίχως δεύτερη κουβέντα.

Επισκεπτόμαστε και επανασυνδέουμε το ρεύμα σε καθημερινή βάση σε καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, ινσουλινοεξαρτώμενους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, μακροχρόνια άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους και όλων των κατηγοριών τους ευάλωτους οικονομικά και περιθωριοποιημένους κοινωνικά συμπολίτες μας.
Στην απανθρωπιά κράτους και ΔΕΗ εμείς απαντάμε με περισσότερη ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Καθήκον μας είναι, να αγωνιστούμε με σθένος και αυταπάρνηση για να επαναφέρουμε το φως και την αξιοπρέπεια στις ζωές των συνανθρώπων μας. 
Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να χαράξουμε έναν νέο δρόμο ανυπακοής και αντίστασης, ο οποίος θα μπορέσει να μας βγάλει από το σκοτεινό και αδιέξοδο μονοπάτι στο οποίο βαδίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου