Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ξεκίνησε το πρόγραμμα διδασκαλίας της Ποντιακής διαλέκτου

«Το παρόν & το μέλλον της Ποντιακής διαλέκτου»
Μια εθελοντική προσπάθεια η οποία προέκυψε το Μάιο του 2009 από το Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο, με διεθνή συμμετοχή επιστημονικών συνέδρων που είχε θέμα «Το παρόν και το μέλλον της Ποντιακής διαλέκτου» και στο οποίο συμμετείχαν Σύλλογοι και φορείς των Ποντίων Εκπαιδευτικών και των τριών  βαθμίδων  εκπαίδευσης.
Στόχος μας  είναι, είπε ο καθηγητής κ. Δρ Αντώνης Παυλίδης ο οποίος πρωτοστατεί σε αυτή την εθελοντική προσπάθεια, «να μεταφέρουμε το πλούτο των ιδεών και αξιών του Ποντιακού και όλου του προσφυγικού Ελληνισμού, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ποντιακής διαλέκτου και τις πτυχές της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού».
Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια του Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών και κατά την έναρξη των μαθημάτων συνεχάρη τον καθηγητή Δρ. Αντώνη Παυλίδη  τονίζοντας ότι «η γλώσσα συντελεί στην ενδυνάμωση της Εθνικής Συνείδησης στις κοινωνίες και ο Ποντιακός  Ελληνισμός ο οποίος μεγαλούργησε στα παράλια της Μ. Ασίας δικαιωματικά κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Πατρίδας.»

Στην τελετή έναρξης των μαθημάτων παρέστησαν ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι Παιδείας κ. Μούστρης Παναγιώτης και Οικονομικών κ. Μπούσουλα Αντα, η Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου κ. Χαλιώτη εκπρόσωπος  του Δημάρχου Αμαρουσίου, η Τοπική σύμβουλος Μελισσίων κ. Ευαγγελίου Εύη, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων κ. Διαμαντής Χριστόδουλος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των Ποντιακών και Εκπαιδευτικών φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου