Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Oλοταχώς προς οικονομική ... επιτήρηση του Δήμου!

Άλλον έναν ελλειμματικό προϋπολογισμό με πλασματικά και εικονικά στοιχεία ψήφισε
 η  σημερινή διοίκηση του Δήμου και κάποιοι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης! Δυστυχώς αυτός είναι, εκ των πραγμάτων, ο προϋπολογισμός που οδηγεί κατευθείαν στην οικονομική επιτήρηση του Δήμου μέσα στους επόμενους μήνες.
Βέβαια δεν περιμέναμε τίποτα άλλο από τον κ. Στεργίου, ο οποίος τάχθηκε, μέσα στο Δ.Σ., υπέρ της αναγκαιότητας του οικονομικού παρατηρητηρίου. Άλλωστε και οι πολιτικές θέσεις του είναι μνημονιακές και η κομματική του ταυτότητα γνωστή.
Συνυπεύθυνοι όμως είναι και οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης που στήριξαν με την ψήφο τους και ορισμένοι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό, είτε ολόκληρο είτε συγκεκριμένες πιστώσεις - προφανώς ούτε και αυτοί ξεχνούν την κομματική τους καταγωγή που επιβάλλει θέση υπέρ των μνημονιακών πολιτικών και όχι υπέρ των δημοτών.

Κανείς τους δε σεβάστηκε την απόφαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) που καλούσε όλους τους Δήμους της χώρας να μην αποστείλουν προς έγκριση τα προσχέδια των προϋπολογισμών στο οικονομικό  παρατηρητήριο. 
Αλήθεια τι θα πουν στον κόσμο όταν ο Δήμος μας μπει στην οικονομική επιτήρηση και οι δημότες θα πρέπει να πληρώσουν «το μάρμαρο» (υπέρογκη αύξηση των δημοτικών φόρων, απολύσεις εργαζομένων, διακοπή λειτουργίας όλων των κοινωνικών δομών κλπ) ή μήπως αδιαφορούν για το τι θα συμβεί μετά τις δημοτικές εκλογές;
 Η δική μας αυτοδιοικητική πρόταση είναι στον αντίποδα της δικής τους μνημονιακής πολιτικής. Η δημοτική κίνηση Πεντέλη Εν Δράσει:
1. Αγωνίζεται μέσα από τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης για την ανατροπή των «ανθρωποκτόνων» μνημονιακών πολιτικών και των ρυθμίσεων του «Καλλικράτη» που υποβαθμίζουν το κύρος  του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.
2. Διεκδικεί σταδιακή αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τους ΟΤΑ.
3. Αναλαμβάνει την ηθική δέσμευση να σταματήσει κάθε είδους διαπλοκή και διαφθορά, υλοποιώντας στην πράξη και όχι στα λόγια τη χρηστή διοίκηση.
4. Δεν εκχωρεί το δημόσιο και κοινωνικό ρόλο του δήμου σε κανένα ιδιώτη.
5. Θα εκτελεί όλα τα έργα και τις προμήθειες που έχει ανάγκη η πόλη με ανοιχτούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς και όχι με χρηματοδότηση από τους εργολάβους ντόπιους ή ξένους μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) ή με κλειστές «κατεπείγουσες» διαδικασίες.
6. Θα αξιοποιήσει την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία για να δώσει δουλειά στους ανέργους.

                                                     Το Γραφείο Τύπου της

                                                        Πεντέλη Εν Δράσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου