Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

«Συναγερμός» στην KEΔΕ, για τον προϋπολογισμό

Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλεί η ΚΕΔΕ την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου και ώρα 9.30 το πρωί στην Αθήνα (ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ). Θέματα αιχμής στην ατζέντα της Συνέλευσης:
 οι προβλέψεις του υπό ψήφιση Κρατικού Προϋπολογισμού έτους 2014 για την Αυτοδιοίκηση, η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα, η αιφνίδια και αδικαιολόγητη κατάργηση υπηρεσιών και δομών των δήμων ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την περίοδο της κρίσης.
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει όσο κανένας φορέας του Δημοσίου στην δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο. Οι τεράστιες περικοπές στους πόρους της από το 2009 μέχρι σήμερα, εάν συνεχιστούν και το 2014, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους Δήμους σε κατάρρευση», προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης με την πρόσκληση συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση, που απευθύνει στους αιρετούς και τονίζει ότι «η Γενική Συνέλευση καλείται να αποφασίσει την περαιτέρω στάση μας, πριν την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού...
Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι, επίσης θέματα που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα το ζήτημα της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας. 
Ακόμη θα συζητηθεί - μετά τις σχετικές πληροφορίες που φτάνουν στη δημοσιότητα – και το κρίσιμο θέμα της κατάργησης Νομικών Προσώπων, αλλά και η ξαφνική και αδικαιολόγητη κατάργηση δομών και υπηρεσιών των δήμων και το μέλλον του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετούν σε αυτές».
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί με την κεντρική εισήγηση, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, του Κ. ΑσκούνηΣτη συνέχεια αναμένεται να μιλήσει ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης και θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των αιρετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου