Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή Δ. Στεργίου στους Πολίτες & Πρόσκληση Συγκεντρώσεων ανά πόλη

Αγαπητοί Συμπολίτες, υλοποιώντας την εντολή σας, αναλάβαμε τη σύσταση και τη Διοίκηση του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης την πρώτη δύσκολη 4ετία λειτουργίας του.
Ο αγώνας μας  βασισμένος στις αρχές και τις αξίες του προγράμματος του Συνδυασμού μας «Ανεξάρτητο Κίνημα Πεντελικού» και κυρίως στην Εργατικότητα, στην Καθαρότητα, στη Λιτότητα στην Εξουσία και την Ανθρωπιά, φτάνει σήμερα στην ολοκλήρωση του στησίματος και του νοικοκυρέματος του Δήμου.
Η προσπάθειά μας ήταν δύσκολη  αφού είχε να αντιμετωπίσει  μερικές κακές μας επιλογές σε πρόσωπα και το κακό διοικητικό και διαχειριστικό χτες της Δημοτικής  Κοινότητας Μελισσίων:
όπου πέντε επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου και μία ανώνυμη εταιρεία είχαν αναλάβει εν πολλοίς στα Μελίσσια την υλοποίηση της αποστολής του Δήμου και έπρεπε να μπουν σε λύση και εκκαθάριση,
όπου τα χρέη και η κακοδιαχείριση του Δημόσιου Χρήματος ήταν καθημερινό φαινόμενο όπως σας τα γνωστοποιήσαμε με τους Δημόσιους Απολογισμούς μας 2011-2012.
Μέσα σ’ αυτό το δύσκολο και σκοτεινό οικονομικά τοπικό πλαίσιο, σ’ ένα κράτος που καθημερινά κλυδωνίζεται από οικονομικά και διοικητικά σκάνδαλα και μία κοινωνία που υποφέρει και τα αυτονόητα δεν είναι δεδομένα, ο Δήμος μας νοικοκυρεύτηκε και χωρίς να σπαταλήσουμε ούτε ένα ευρώ, πολίτες και εργαζόμενοι βρήκαν σιγουριά και εμπιστοσύνη στη Διοίκησή μας.

Στην καθημερινότητά μας υλοποιήσαμε την αρχή μας δίπλα στον πολίτη με άμεση λύση των προβλημάτων του με δεκάδες μικροέργα σε όλες τις γειτονιές  και των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων.
Στην ανάπτυξη, εκτός από το ξεχρέωμα και την ολοκλήρωση παλιών έργων στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων και Πεντέλης και την αγορά από ιδίους πόρους, του οικοπέδου έναντι του κολυμβητηρίου στη Δ.Κ.Μελισσίων, προωθήσαμε και υλοποιούμε με χρήματα  από ιδίους πόρους και ΕΣΠΑ, μεγάλα αναπτυξιακά έργα όπως ασφαλτοστρώσεις και αποχετεύσεις σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες,  Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στην Πεντέλη και στα Μελίσσια, Ανάπλασεις πλατειών και κοινόχρηστων χώρων,  Ενεργειακή αναβάθμιση σε  τέσσερα (4) σχολικά κτίρια και έναν (1) Βρεφονηπιακό Σταθμό σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.
Βρίσκοντας στήριγμα στον Εθελοντισμό και την Χορηγία, στηρίζουμε τον Άνθρωπο και την Οικογένεια στην καθημερινότητά του.
Σήμερα αγαπητοί μου συμπολίτες ο Δήμος μας, ο Δήμος Πεντέλης, συγκροτημένος διοικητικά σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο με οικονομική και διοικητική λειτουργία καθαρότητας, αξιοκρατίας και σιγουριάς, βγαίνει από το τέλμα που τον οδήγησε το χτες της ίντριγκας, της κακοδιαχείρισης στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων.
Δημότες, εργαζόμενοι και αιρετοί που ξέρουν, που θέλουν, που μπορούν και αντέχουν, οφείλουμε να συστρατευθούμε μακριά από κάθε είδους συμφέροντα για να κρατήσουμε με καθαρότητα και διάθεση προσφοράς την πόλη μας  και τους κατοίκους της ζωντανούς τη δύσκολη και απρόβλεπτη περίοδο που περνάμε και να τους οδηγήσουμε στην ανάπτυξη με Καθαρότητα, με Μέθοδο, Πρόγραμμα, Αρχές και Αξίες.
                 Συμπολίτισσες, συμπολίτες,
έχετε δείγματα της ικανότητας, της καθαρότητας και της  λειτουργικότητάς μας, με αυτά και την πείρα μας ως εγγύηση, για τον τόπο, τους πολίτες και τους εργαζόμενους φεύγουμε μαζί μπροστά τη δύσκολη αυτή περίοδο που περνάμε, μακρυά από συμφέροντα με όσους αντέχουν, ξέρουν, θέλουν και μπορούν .
 Συστρατεύσου στο «Ανεξάρτητο Κίνημα Πεντελικού», στο εγγυώνται η διαδρομή του αρχηγού του   Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, τα έργα του, τα στελέχη του, η λειτουργία του, το χρειάζεται ο τόπος μας. Πρόσωπα καθαρά, τίμια και ικανά θέλει ο τόπος και η Πατρίδα. Χορτάσαμε από άριστα Σχέδια και προγράμματα που αυτοί που κλήθηκαν να τα εφαρμόσουν με κότερα και βίλες οδηγούνται καθημερινά στη δικαιοσύνη.
                                                              Όλοι μαζί και πάλι
                                  με το «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ»                                      
                                              και τον Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη,                                             
                                          εγγύηση Σιγουριάς, Ευθύνης, Ανθρωπιάς,
                                        Καθαρότητας, Εργατικότητας και Εμπειρίας,                                                                                                   για τον Τόπο και τους Ανθρώπους του.

                                                   Ο Δήμαρχος Πεντέλης
                            Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου