Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Να δοθεί από τώρα λύση για το δημοτικό σχολείο Ν. Πεντέλης

Έπειτα από πρόσκληση του συλλόγου γονέων του δημοτικού σχολείου Ν.Πεντέλης,αντιπροσωπεία της Ανθρώπινης Πολιτείας αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Δ. Παπακωνσταντινου,τους δημοτικούς συμβούλους Ι .Σαφλιάνη, Β. Κωστόπουλο, τον τοπικό σύμβουλο Ν. Πεντέλης Ν. Οικονομίδη και το μέλος του συνδυασμού εκπαιδευτικό Α. Παλαιοδήμο, συναντήθηκαν και συζήτησαν το οξυμένο πρόβλημα ανεπάρκειας αιθουσών του σχολείου για τη φοίτηση των μαθητών.
Κοινή διαπίστωση. Οι εγκαταστάσεις του σχολείου δεν επαρκούν για να καλύψουν τον αριθμό των μαθητών. Προκάτ αίθουσες ή ενοικίαση αιθουσών εκτός σχολείου δεν αποτελούν λύση,ιδιαίτερα η δεύτερη δεν συζητείται καν.
Το πρόβλημα έχει δύο προσεγγίσεις. Την άμεση και τη μεσομακροπρόθεσμη.
Η άμεση δεν είναι για το Μάιο. Αφού δεν έγινε ως χθες να δοθεί η λύση σήμερα.
Η πρόταση απλή και ξεκάθαρη...


Αναθεώρηση των διοικητικών ορίων εμβέλειας –υποδοχής των  μαθητών όλων των σχολείων της πόλης ,χωρίς σύνορα(ποια σύνορα άραγε) και για τις τρείς δημοτικές ενότητες .Η επιτροπή παιδείας και ο πρόεδρος της να ξεκινήσουν άμεσα τη διαδικασία που προβλέπεται
Η μεσομακροπρόθεσμη .
Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι το 2ο δημοτικό σχολείο Ν.Πεντέλης  ή όπως αλλοιώς  ονομασθεί είναι αναγκαίο.Πρέπει να σχεδιασθεί σήμερα αν θέλουμε να ολοκληρωθεί σε 5-7 χρόνια(εκτός αν κάτι αλλάξει στη χώρα μας προς τη μια η την άλλη κατεύθυνση)
Πρόταση
Μέσα από την επιτροπή παιδείας να προχωρήσει  η δρομολόγηση διαδικασίας ίδρυσης του.

Σημ.: Βρήκαμε το διάλογο με τα μέλη του συλλόγου  ιδιαίτερα επικοδομητικό και απολαύσαμε μια ποιοτική ανταλλαγή και σύνθεση απόψεων. Ένα τέτοιο επίπεδο εκπροσώπησης τιμά άτομα και φορείς .Είναι ζητούμενο για όλα τα επίπεδα αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης μηδέ εξαιρουμένου και του δημοτικού  συμβουλίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου