Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Απέρριψε την προσφυγή Γραφάκου για το 206 Ο.Τ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε από την μείζονα αντιπολίτευση και τους ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους, η προσφυγή τους κατά της απόφασης του Δήμου για το 206 Ο.Τ. (οικοδομικό τετράγωνο) της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Πεντέλης.
Πλήρης σιωπή όμως για την απόρριψη της προσφυγής τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αφού και η εισήγηση και η απόφαση έγινε και πάρθηκε αντίστοιχα, με βάση την υποχρεωτική εφαρμογή της από 12/7/2011 απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΑ) και της αδυναμίας του τ. Δήμου Ν. Πεντέλης  να απαλλοτριώσει τον χώρο.
Για αποφυγή κάθε παρερμηνείας, η εισήγηση και η απόφαση είναι όπως παρακάτω:
………...................................................................................................................................
«Η εισήγησή μου είναι: (Δήμαρχος)
1ον. Ο Δήμος δε διαθέτει το οικονομικό εκείνο κεφάλαιο που θα του εξασφάλιζε την απαλλοτρίωση της περιοχής αυτής, πράγμα το οποίο επιθυμεί.
2ον. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το κομμάτι αυτό του Ο.Τ. 206 αποτελεί κομμάτι της Ζώνης Προστασίας του Ρέματος και αυτό θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
3ον. Η απόφασή μας αυτή θα κοινοποιηθεί στα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να αποφανθεί το Κράτος, εάν αυτό έχει τη δυνατότητα να απαλλοτριώσει το χώρο, να αποζημιώσει τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες και να αποδώσει το εδαφικό αυτό κομμάτι εκεί που ανήκει. Στη Ζώνη Α’ Προστασίας του Ρέματος του Πεντελικού.


Το Δημοτικό Συμβούλιο
Αφού άκουσε την εισήγηση της Προέδρου και του κ. Δημάρχου,
Με ψήφους  δέκα οκτώ  (18) ΥΠΕΡ - μία (1) ΠΑΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Α. Εγκρίνει τη μη επανυποβολή απαλλοτρίωσης των παραπάνω εκτάσεων λόγω οικονομικής αδυναμίας του Δήμου να τις αποζημιώσει
Β. Την αποστολή και διερεύνηση στους αρμόδιους φορείς (ΥΠΕΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ) της απαλλοτρίωσης του χώρου από κρατικά κονδύλια (ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ κλπ.)
Γ. Την προστασία του υφιστάμενου ρέματος με καθορισμό οριογραμμών  και
Δ. Την επισήμανση ότι ο Δήμος θεωρεί ότι οι παραπάνω εκτάσεις ανήκουν στην ΖΩΝΗ Α’ προστασίας του χειμαρικού ρέματος Πεντέλης – Χαλανδρίου (ΦΕΚ 679Δ/95) και οποιαδήποτε προσπάθεια ρυμοτομικής τακτοποίησης θα πρέπει να γίνει με κατεύθυνση τις χρήσεις γης που ορίζονται στην ΖΩΝΗ αυτή.
Αυτή η απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό  291/2012»

                                         ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου