Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Προληπτική Ιατρική στα Σχολεία του Δήμου Πεντέλης


Ο Δήμος Πεντέλης,  στα πλαίσια των δράσεων της Κοινωνικής προσφοράς προς τους δημότες και ειδικότερα προς τα παιδιά, υλοποιεί πρόγραμμα  προληπτικής ιατρικής στα σχολεία με στόχο την προαγωγή της υγείας των μαθητών.
Το Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, για τα παιδιά των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και με την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού.
Hδη το κλιμάκιο  ιατρών και επισκεπτριών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ολοκλήρωσε την εξέταση όλων των παιδιών του Κρυστάλλειου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης και συνεχίζει με την εξέταση των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης.

Παράλληλα, υλοποιείται ανάλογο πρόγραμμα από Επισκέπτριες Υγείας της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, το οποίο θα περιλαμβάνει Οφθαλμολογικό και Ακοολογικό έλεγχο των παιδιών.
Η εξέταση γίνεται κατόπιν της γραπτής συγκατάθεσης Γονέα/Κηδεμόνα καθώς και ερωτηματολόγιο ατομικού ιστορικού.
Η υλοποίηση του προγράμματος μέσω της  Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού θα ξεκινήσει σήμερα  Παρασκευή 18  Ιανουαρίου από το 1ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων και θα συνεχιστεί με τα υπόλοιπα  σχολεία του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου