Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Υποβάθμιση & καταστροφή της περιοχής «6 ΒΡΥΣΕΣ», καταγγέλει ο Ν. Οικονομίδης


Ο τοπικός σύμβουλος Ν. Πεντέλης του Συνδυασμού «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», αναφέρει τα εξής, στο BLOG της  παράταξης του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου:
«Το 1937 η Μονή Πεντέλης ενοικιάζει την περιοχή της Ν. Πεντέλης για παραθερισμό σε κατασκηνωτές. Οι πρώτοι αυτοί οικιστές το πρώτο που εχρειάζοντο ήταν το νερό.
Στην Ρεματιά της Ν. Πεντέλης, πλησίον της Γέφυρας που ευρίσκεται στην είσοδο του οικισμού μας, υπήρχε και υπάρχει στο κέντρο της κοίτης αρτεσιανός πήδακας γάργαρου νερού. Το νερό μεταφερόταν με στάμνες στις σκηνές. (φωτ.1). Το 1948 η Μονή Πεντέλης πωλεί την έκταση στους μόνιμους κατασκηνωτές και μετά από λίγους μήνες ιδρύεται η Κοινότητα Νέας Πεντέλης.
Το 1952 η Κοινότητα κατασκευάζει την πηγή με 6 βρύσες (φωτ. 2). Το νερό τώρα μεταφέρεται με γαϊδουράκια στις παράγκες που έχουν αντικαταστήσει τις σκηνές. Το 2008 ο Συνδυασμός μας, με δήμαρχο τον Κ. ΚΟΣΟΒΙΤΣΑ και με πρωτοβουλία του τότε αντιδημάρχου Γ. ΜΟΥΑΜΕΛΕΤΖΗ, κατασκευάζει με πέτρα τα πλαϊνά της Γέφυρας (φωτ. 3) και στην ίδια τους θέση λίγο ψηλότερα τις 6 Βρύσες (φωτ. 4).


Λίγο πριν γίνει ο Νέος Καλλικρατικός Δήμος προσωρινά σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα της Ν. Πεντέλης. Στην είσοδο της πόλης μας και στο δρόμο για τις «ΕΞΙ ΒΡΥΣΕΣ». Η προσωρινή στάθμευση παραμένει έως σήμερα.(φωτ. 5).
Στις 23 Μαΐου 2011 με εισήγησή μου το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Πεντέλης ομόφωνα αποφασίζει να γίνει δυνατή η στάθμευση των απορριμματοφόρων της Ν. Πεντέλης σε κοινό χώρο με τα απορριμματοφόρα της Δημ. Κοιν. Μελισσίων για να ελευθερωθεί ο κοινόχρηστος χώρος της Ρεματιάς και να παραδοθεί μαζί με την πηγή «ΕΞΙ ΒΡΥΣΕΣ» στους κατοίκους του Δήμου μας. (απόφαση 28/2011).
Μέχρι σήμερα τα απορριμματοφόρα (4 στον αριθμό) παραμένουν, η πρόσβαση έχει χαθεί και οι «ΕΞΙ ΒΡΥΣΕΣ» καθημερινά καταστρέφονται από τις επιχωματώσεις της ρεματιάς (φωτ. 6)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου