Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ήμασταν μια μονοπολιτισμική, μονοθρησκευτική, μονοχρωματική κοινωνία...

Δ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Καταδικάζουμε απερίφραστα
          τα φαινόμενα ρατσιστικής  βίας στη χώρα μας...
Με αφορμή την άγρια δολοφονία Πακιστανού μετανάστη, τη νύχτα της 17ης προς 18η Ιανουαρίου, στα Πετράλωνα από δυο συμπατριώτες μας ,η  Ανθρώπινη Πολιτεία εκφράζει την οργή, την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό  της όχι μόνο για το συγκεκριμένο συμβάν ,αλλά και για πολλά παρεμφερή που προσβάλλουν τη χώρα μας μετατρέποντας την κοινωνία σε «ζούγκλα». Αλήθεια σε ποια χώρα και σε ποια εποχή ζούμε, αγαπητοί συμπολίτες; Αναρωτηθήκατε ποτέ; Είναι ανθρώπινη ή ανθρωποειδών αυτή η συμπεριφορά; Δεν φθάνει η τιμωρία των ενόχων να είναι παραδειγματική (που πολύ φοβούμαστε πως δε θα είναι), απαιτείται κάτι πολύ περισσότερο.
Οι καιροί άλλαξαν. Ήμασταν μια μονοπολιτισμική, μονοθρησκευτική, μονοχρωματική κοινωνία πριν λίγα χρόνια. Οι μεγάλες αλλαγές που έγιναν μας βρήκαν απροετοίμαστους και δυστυχώς ανέδειξαν μεγάλες παθογένειες όχι μόνο της φυλής μας ,αλλά και του όλου κοινωνικοπολιτιστικού πλαισίου λειτουργίας μας.
ΤΙΠΟΤΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.

Όμως υπάρχει μια θλιβερή πραγματικότητα. Και αφού τα αυτονόητα δυστυχώς στη χώρα μας έγιναν ζητούμενα, είναι πλέον ώρα να αναληφθούν δράσεις και
 πρωτοβουλίες  από παντού. Πολιτεία ,εκκλησία ,τοπική αυτοδιοίκηση, συλλόγους, σχολεία.
Όλοι είμαστε άνθρωποι ,παιδιά του ίδιου Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου