Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

«Αμαλία Φλέμινγκ»:Εξουθενωμένο - στα όρια του κινδύνου - το προσωπικό του Νοσοκομείου!

Νέα συνάντηση του Σωματείου με την Διοίκηση, για την έλλειψη προσωπικού!
Μετά από απαίτηση του Σωματείου χθες Πέμπτη έγινε συνάντηση με την ΥποΔιοικήτρια του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ». Το κύριο ζήτημα που ετέθη ήταν η έλλειψη προσωπικού & κυρίως η έλλειψη τραπεζοκόμων, νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και όλων των άλλων ειδικοτήτων που έχει  χτυπήσει κόκκινο εδώ και καιρό.
Οι εργαζόμενοι του «Αμαλία Φλέμινγκ» τόνισαν ότι το προσωπικό είναι εξουθενωμένο, στα όρια του κινδύνου και ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση τρόμου.
Ζήτησαν να σταματήσουν οι δικαιολογίες της "αναμονής" του νέου Οργανισμού που θα τακτοποιεί το προσωπικό και να προχωρήσει άμεσα η διοίκηση σε στελέχωση, τοποθέτηση και γενικότερα οργάνωση των υπηρεσιών με αιχμή τη νοσηλευτική υπηρεσία.
Η διαδικασία αυτή, είπαν, πρέπει να είναι διαφανής αντικειμενική, δίκαιη και σύνομη και βεβαίως να έχει αναδρομική ισχύ ώστε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Εθεσαν επίσης την άποψη ότι ο λαός όλων των Βορείων περιοχών της Αττικής(στον οποίο κυρίως προσφέρουν υπηρεσίες περίθαλψης), δεν πρέπει να στερηθεί από την δυνατότητα να υπάρχει εφημερεύον νοσοκομείο μια ακόμη ημέρα της εβδομάδας.
Συνεπώς, πρόσθεσαν, το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», πρέπει να στελεχωθεί, να αναπτυχθεί,  και να λειτουργήσει εφημερεύοντας αυτοτελώς, όπως γίνεται σήμερα.
Τέλος ζήτησαν πληροφόρηση για το κλείσιμο της «Πτέρυγας Μπόμπολα» και απαίτησαν να εγκαταληφθεί κάθε σχέδιο οριστικού κλεισίματος και να λειτουργήσει άμμεσα γιατί ανάγκες υπάρχουν πολλές και η πτέρυγα αυτή διαθέτει και την υποδομή και τους χώρους για να τις καλύψει.
Η γενική τοποθέτηση της Διοίκησης ήταν πως η πολιτική απόφαση που άλλαξε (!!!) πρόσφατα είναι να κρατηθεί το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» ανοιχτό.
(Βέβαια είναι ζήτημα τι ενοεί καθένας με το "ανοιχτό") και γι' αυτό το λόγο αναμένεται η υποβολή των αναγκών μας στη διοικητική και πολιτική ηγεσία ώστε να υπάρξει στελέχωση με προσωπικό.
Για το θέμα των τραπεζοκόμων ορίστηκε νέα συνάντηση για σημερα προκειμένου να βρεθεί ένας άμεσος τρόπος να αντιμετωπιστεί τουλάχιστον προσωρινά το πρόβλημα.
Για το ζήτημα της στελέχωσης και της οργάνωσης, η απάντηση που έλαβε το Σωματείο ήταν ότι θα  .... γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή προσωπικού και αντικειμένων που έχουν ανατεθεί στους εργαζόμενους.
Αν και πήραν την υπόσχεση ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, το  Σωματείο αναρωτήθηκε τι σχέση έχει η καταγραφή αφού η Διοίκηση ξέρει ποιός είναι τοποθετημένος που και τι καθήκοντα εκτελεί, έστω και "δια λόγου" τις περισσότερες φορές - κατά παράβαση κάθε νομιμότητας.
Για το ζήτημα του τρόπου εφημερίας, υπήρξε συμφωνία, έτσι όπως οι ίδιοι έθεσαν το ζήτημα.
Στην ανακοίνωση τους οι Εργαζόμενοι καθιστούν σαφές όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, ότι δεν είναι εκείνοι που θα αμφισβητήσουν ή θα επιβεβαιώσουν προθέσεις...
Το ζήτημα, υπογραμμίζουν,  είναι ότι όσο ο καιρός περνάει τα προβλήματα όχι μόνον δεν αντιμετωπίζονται, αλλά μέρα με την ημέρα χειροτερεύουν ... καθώς η δουλειά πολλαπλασιάζεται, στενεύουν τα περιθώρια αναμονής 
 Οι πραγματικές προθέσεις, επισημαίνουν, αποκαλύπτονται στην πράξη.
Κλείνοντας αφού δήλωσαν κατηγορηματικά ότι «το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να αφήσουν το νοσοκομείο να ρημάξει. Όσο για το κεντρικό ζήτημα, αν μείνει ανοιχτό το «Αμαλία Φλέμινγκ», τι θα γίνει μετά τις εκλογές και αν έχει αλλάξει η πολιτική απόφαση (δηλ. αν έφερε αποτέλεσμα ο αγώνας τους μαζί με το λαό της περιοχής),  Κοντός ψαλμός αλληλούϊα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου