Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Πολιτικά μηνύματα στην κοπή πίτας της δ.κ. «Ανθρώπινη Πολιτεία»

Με εντυπωσιακή προσέλευση πολιτών, η «Ανθρώπινη Πολιτεία» έκοψε την πίτα του Συνδυασμού της σε γνωστή καφετέρια του Δήμου Πεντέλης το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημοσθένης  Παπακωνσταντίνου στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε με έμφαση ,ότι η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», πού δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη των τριών αυτοδιοικητικών συνδυασμών: «Ανεξάρτητο Αυτοδιοικητικό Κίνημα Πεντελικού», «Ανθρώπινη Πολιτεία» & «Μελίσσια - Πεντέλη Μαζί» και θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις 18 Μάιου με επικεφαλής τον σημερινό Δήμαρχο, Δημήτρη Στεργίου, αποτελεί εγγύηση για την ομαλή λειτουργία του Δήμου και ελπίδα προοπτικής για την πόλη.
Πιστεύοντας, πρόσθεσε, ότι είναι ώρα για σύνθεση, συνεννόηση, ομονόηση, συνεργασία, κοινή προσπάθεια, πρωταγωνιστήσαμε στη δημιουργία της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στα πλαίσια των παρακάτω πέντε αρχών:
Διαφάνεια παντού
Δημοκρατία για όλους-η πληροφόρηση σε όλους στον ίδιο χρόνο.
Δικαιοσύνη .Όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στο Δήμο.
Κοινωνική μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες- Κοινωνία 3/3
Δήμος αναπτυξιακός ,ανθρώπινος, με χρηματοδοτήσεις που δεν επιβαρύνουν τον πολίτη
Κλείνοντας κάλεσε τους συμπολίτες του να γίνουν πολλαπλασιαστές του μηνύματος της «Δημοτικής Συμμαχίας», γιατί η πόλη  δεν πρέπει να γυρίσει σε λογικές και πρακτικές της προηγούμενης Διοίκησης Μελισσίων, τις οποίες και οι ίδιοι οι επικεφαλής της ομολογούν και ξορκίζουν.
Το επιχείρημα ότι τώρα θα είμαστε , «σωστοί» προφανώς και δεν νομιμοποιεί πειραματισμούς πενταετίας.
Αυτές οι εκλογές κατέληξε κρίνουν την επόμενη δεκαπενταετία για την πόλη μας.
Γι αυτό είναι κρισιμότατες και λάθη και αποχή δεν δικαιολογούνται
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου ,έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο εγχείρημα της Δημοτικής Συμμαχίας. Το χαρακτήρισε πρωτοποριακό για την πόλη και τη χώρα και τόνισε ότι η Τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να προχωρήσει με αυτοδιοικητικά πρόσωπα, καταξιωμένα στις τοπικές κοινωνίες.
Έπλεξε το εγκώμιο του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Τομπουλίδη για την συμβολή του στη δημιουργία της Δημοτικής Συμμαχίας αλλά και για το ήθος του και την εν γένει προσφορά του στα κοινά της πόλης, δήλωσε ότι ο Δήμος μπήκε πλέον σε τροχιά σταθεροποίησης  από οικονομικής πλευράς, αφού κατόρθωσε να αντιμετωπίσει τα μεγάλα χρέη που του κληρονόμησε η απελθούσα Δημοτική αρχή Μελισσίων και τώρα με την Δημοτική Συμμαχία  θα προχωρήσουμε σε αναπτυξιακή τροχιά.
Κλείνοντας διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό  τρόπο τους πολίτες  του Δήμου Πεντέλης ,ότι το θέμα διαχείρισης των κλαδοκλαδεμάτων  με το υπερβολικό κόστος αποκομιδής τους θα επιλυθεί με άλλο τρόπο και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει εργοστάσιο αεριοποίησης στην Πεντέλη.
Δεν αναγνωρίζω σε κανένα μεγαλύτερη περιβαλλοντική ευαισθησία από μένα για την Πεντέλη, τόνισε κλείνοντας την ομιλία του.
Ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων ,επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων, καθώς και πρώην πρόεδρος της  Παγκόσμιας Ένωσης Ποντίων, Δημήτρης Τομπουλίδης ,στο χαιρετισμό του τόνισε, ότι σήμερα προσέρχεται ως απλός, αλλά ενεργός, πολίτης ,γιατί νιώθει χρέος να δει την πόλη του να πορευθεί με ανθρώπους που εγγυώνται  ένα καλύτερο αύριο, χωρίς πισωγυρίσματα σε εποχές που έβλαψαν την πόλη των Μελισσίων.  Γι αυτό συμπαρατάσσεται με την Δημοτική Συμμαχία.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην  επικεφαλής δημοτικής παράταξης , δημοτικός σύμβουλος κος Χρήστος Τόϊλος που ανέλαβε και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της Δημοτικής Συμμαχίας.
Ο πρόεδρος του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου Μορτερού κος Α. Βασιλείου εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι μικρά μεν ,ζωτικά δε για την περιοχή θέματα με παρέμβαση του Δημάρχου  βρήκαν λύση.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση και καλή επιτυχία ευχήθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σ. Ανδρεόπουλος, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.
Την πίτα του Συνδυασμού ευλόγησε ο πατήρ Ιερόθεος του ιερού ναού Άγιος Γεώργιος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων:
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανθρώπινης Πολιτείας κ. κ Κωστόπουλος και Σαφλιάνης ,οι τοπικοί σύμβουλοι κ. κ Φραντζής, Οικονομίδης, Ξάφης, ΄ τα μέλη στα νομικά πρόσωπα κα Μπάρα ,κος Μπαλάσκας, κα Σατολιά, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι κκ Μουαμελετζής, Πετριτσόπουλος ,Μαντέλας, Κρουστάλης, Παλαιοδήμος, οι υποψήφιοι κκ Μανίκας, Πολυχρονόπουλος,Λαμπαδαρίδου, Βασιλείου,,Νίκας,Ράλλης,Βενιέρη,Παπαστεργιάδης,Αναστασιάδης.
Από πλευράς δήμου η Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου κα Μπουσίου, οι Αντιδήμαρχοι κκ Μούστρης ,Μπούσουλα, ο πρώην αντιδήμαρχος κος Βορέας, η πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων κα Δούκα, o  πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πεντέλης κος Κολιός οι τοπικοί σύμβουλοι κκ Τζαμτζής  ,Ευαγγελίου,, Γκολετσόπουλος και η υπεύθυνη αιμοδοσίας κα Αγνή Ζώη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου