Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Πότε λέει αλήθεια και πότε ψέματα ο κ. Γραφάκος;

     Ο πρώην Δήμαρχος  Μελισσίων αυτοαποκαλύπτεται!!!
Ο Δήμος Πεντέλης το έτος 2014, δεν θα λάβει 500.000,00 € από τα κρατικά έσοδα προκειμένου ν’ αποπληρωθούν τα χρέη των Κοινωφελών Επιχειρήσεων του κ. Γραφάκου σε ΙΚΑ & ΔOY.
Σε αγωγή που κατέθεσε ο κ. Γραφάκος σε βάρος μου, γράφει:
 «…ότι ως τέως Δήμαρχος Μελισσίων, ουδεμία αρμοδιότητα και δυνατότητα είχα να διαχειρίζομαι τα οικονομικά των επιχειρήσεων, άρα και να εξοφλώ υποχρεώσεις. Η αρμοδιότητα αυτή άνηκε στα Διοικητικά Συμβούλια των Επιχειρήσεων καθώς οι Επιχειρήσεις αυτές ήταν αυτόνομα νομικά πρόσωπα...»
Tα ψέματά του ο κ.  Γραφάκος... φροντίζει ο ίδιος να τα αποκαλύπτει!
Συγκεκριμένα: Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την 4η Δεκεμβρίου 2013 και σε ερώτηση της εφημερίδας «Αμαρυσία» (φύλλο της 13ης Δεκεμβρίου 2013 – ρεπορτάζ  με τίτλο «Προσχωρήσεις - Μεταγραφές») σχετικά με τα χρέη των Δημοτικών Επιχειρήσεων δήλωσε:
 «Όντως έκανα λάθος διαχειριστικό στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και θα μπορούσε κανείς να το αποκαλέσει και κακοδιαχείριση. Ήταν ένας νέος θεσμός για την πόλη και δεν τον χειριστήκαμε καλά. Κάναμε την κριτική μας και αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη.
Δεν φταίνε σε τίποτε οι πρόεδροι των Δ.Σ., οι οποίοι κλήθηκαν να διοικήσουν τις Δημοτικές Επιχειρήσεις που εγώ τους φόρτωσα, με τα όποια λάθη έγιναν. Υπάρχουν εκθέσεις των ορκωτών λογιστών για μη ορθή αποτύπωση τιμολογίων, όμως μέχρι εκεί. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Από δω και στο εξής, το θέμα που μας απασχολεί είναι προς τα πού θα πάει η πόλη και αν με ρωτάτε, συμφωνώ απολύτως με την άποψη του Γιώργου Καρβουνάκη για την κατάργηση όλων των Νομικών Προσώπων. Χρειάζεται, πλέον, ένας σφιχτός διοικητικός μηχανισμός».
Την ομολογία του κ. Γραφάκου για την «κακοδιαχείριση στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις  (video της συνέντευξης με την ομολογία του έχει αναρτήσει και στην προσωπική του ιστοσελίδα) συνυπογράφει και ο κ. Καρβουνάκης με δήλωση του στην ίδια συνέντευξη: 
«Όντως υπήρξε κακοδιαχείριση και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί ο Μανώλης, όμως όχι στο Δήμο, παρά μόνο στον τρόπο λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων και πέραν τούτου ουδέν. Όλα τα στοιχεία θα τα παρουσιάσουμε αναλυτικά στο άμεσο μέλλον».
Aς αποφασίσει λοιπόν ο κ. Γραφάκος  πότε λέει αλήθεια και πότε ψέματα.
Ακόμη  και ο σημερινός άμεσος συνεργάτης του και πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών στη Διοίκηση Στεργίου ομολογεί την  κακοδιαχείριση που ο ίδιος παρατήρησε στον πρώην  δήμο Μελισσίων .
Μήπως αύριο ο κ. Γραφάκος μας πει ότι το λάθος είναι του κ. Στεργίου που τις κατάργησε?
Ο τέως Δήμαρχος Μελισσίων κ. Γραφάκος, έφτιαξε Κοινωφελείς Επιχειρήσεις οι οποίες άφησαν χρέη εις βάρος του λαού του Δήμου Πεντέλης και υποκατέστησαν τον Δήμο και τον Δημοσιονομικό έλεγχο!
Τελικά, ποιος έχει την ευθύνη;
Ο τέως Δήμαρχος Μελισσίων κ. Γραφάκος ή οι Πρόεδροι και τα Διοικητικά Συμβούλια των Κοινωφελών Επιχειρήσεών του;
Η κρίση δική σας…

                                                 Θεματική Αντιδήμαρχος
                                                 Άντα Μπούσουλα - Χάνου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου